Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων, γύρω από το εάν οι μετοχές που θα πάρει το κράτος από τις τράπεζες δίνοντας περί τα 30 δις ευρώ από την δεύτερη δανειακή σύμβαση, θα έχουν δικαίωμα ψήφου ή όχι. Αυτό είναι ένα θέμα που συγκλονίζει το πολιτικό σύστημα και προκαλεί και προβλήματα στο PSI.
Τώρα με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, περί τα 30 δις ευρώ από τα χρήματα που με την βία θα δανειστεί ο ελληνικός λαός, χωρίς να ερωτηθεί, θα δοθούν στις τράπεζες υπό την μορφή αγοράς μετοχών. Ε λοιπόν, οι τραπεζίτες, οι οποίοι θα διαθέτουν πολύ λιγότερες μετοχές από το κράτος, δεν θέλουν το κράτος να έχει τη διοίκηση των τραπεζών.
Γύρω από αυτό το θέμα έχουν αναπτυχθεί δύο απόψεις. Η άποψη που λέει, να μην έχει ο λαός το δικαίωμα ψήφου. Η άποψη αυτή, την οποία εξέφρασε και ο κ. Φλωρίδης σήμερα το πρωϊ στο MEGA, φέρει ως αιτολογία (άκουσον άκουσον) την ανυποληψία του πολιτικού συστήματος και λέει πως, αν αυτό το πολιτικό σύστημα αναλάβει τη διοίκηση των τραπεζών, τότε θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα των τραπεζών για να αναπαραχθεί το ίδιο και η εκλογική του πελατεία. Και δυστυχώς εδώ έχει δίκιο. Η άλλη άποψη λέει πως δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δίνει τα χρήματά του στους τραπεζίτες (αντί να φέρουν οι ίδιοι τα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό) και αυτά τα χρήματα, ουσιαστικά να τα δωρίσει στους τραπεζίτες, χωρίς να έχει το κράτος, ούτε το δικαίωμα της ψήφου στις γενικές συνελεύσεις.
Με ποια από τις δύο απόψεις τάσσεστε εσείς;
Η απάντηση είναι μια και μοναδική. Λεφτά του λαού, δεν μπορούν να δοθούν στις τράπεζες, χωρίς δικαίωμα στη διοίκηση. Τελεία και παύλα.
Επομένως, εκείνο που πρέπει να γίνει και έχουμε κουραστεί επιτέλους να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, είναι ότι πρώτα πρέπει να καταρρεύσει αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, να ανοίξει η δημοκρατία στους πολίτες που είναι οι ιδιοκτήτες του κράτους και μετά να συζητήσουμε ποιος θα δώσει χρήματα σε ποιον και ποιος θα έχει τα αντίστοιχα δικαιώματα.
Τότε να δούμε πως θα διοικηθούν οι τράπεζες!!!
Θα πείτε βέβαια πως αυτό απαιτεί χρόνο, ενώ τα γεγονότα τρέχουν και πιέζουν.
Όχι φίλοι μας. Τα γεγονότα, τα φέρνει επίτηδες το πολιτικό σύστημα σε τέτοιο πιεστικό σημείο, ώστε να εκβιάζεται μόνιμα ο λαός για να μην μπορεί να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις και να αντιδράσει.
Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι εγκληματικό σε βάρος του λαού και πρέπει να πέσει..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου