slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρατείνεται το θρίλερ – αγώνας Σαμαρά να αποτρέψει τα μέτρα

Παρατείνεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο έληξε πριν από λίγο αφού κράτησε πέντε ώρες και προηγήθηκαν πολλές αναβολές.
Το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και οι επικουρικές συντάξεις είναι όπως όλα δείχνουν ανυπέρβλητα εμπόδια γι’ αυτό και δεν υπήρξε συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα και σε συνεννόηση με την τρόικα και τους Γερμανούς θα επιδιωχθεί να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μην υπάρξει πλήρης διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
«Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την άφιξή του στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό.
Ο Αντ. Σαμαράς θα έχει διαρκείς συσκέψεις με το επιτελείο του ενώ και ο Γ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει πολιτικό συμβούλιο για να πάρει τις αποφάσεις.
Πέντε ώρες έμειναν κλειστές οι πόρτες πριν τις ανοίξει ο Α. Σαμαράς. Είναι γεγονός ότι από την αρχή η κατάσταση ήταν δύσκολη, ακόμη και για όσους έβαζαν κόκκινες γραμμές για χάρη του ελληνικού λαού και για την τιμή του πολιτικού συστήματος. Για τον Παπαδήμο φυσικά όλα είναι εύκολα, εντολές εκτελεί. Για τον Παπανδρέου δεν έχει σημασία να πούμε κάτι, αυτός μας έφερε εδώ, εγκλημάτησε και θα πληρώσει. Όσο για τον Καρατζαφέρη και που αναφέρουμε το όνομά του πολύ είναι. ” Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη επανάστασης από εξαθλίωση που θα κατακάψει μετά την Ευρώπη”, είπε αυτός που με τη Ντόρα και τους άλλους ψήφισαν το Μνημόνιο.
Ο μόνος που μένει να παλεύει με τους απίστευτους εκβιασμούς, με τους Τόμσεν, τους Νταλάρες και τους διάφορους ναιναίκους στην Αθήνα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Το κάνεις Κούγκι ή όχι είναι το ζήτημα;
Τα περιθώρια ελιγμών είναι λίγα διότι απλά αυτοί που κυβέρνησαν κι αυτοί που κυβερνούν έχουν φέρει την κατάσταση σε τέτοιο σημείο ώστε να δεθούν χειροπόδαρα ακόμη κι όσοι αντιστέκονται. Οι επόμενες ώρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: