slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ:ΟΧΙ ΣΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ «ΚΛΕΒΟΥΝ» ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Σύρος 14 – 12- 2011
Η καλλιέργεια φοβικού συνδρόμου,οι απώλειες κοινωνικών κεκτημένων και τα αντιλαϊκά μέτρα , συνεχίζονται. Το ΠΑΣΟΚ έφερε την Τρόικα στη χώρα μας και καθημερινά εξαγγέλλονται και απαιτούνται θυσίες για τον ελληνικό λαό.
 Στην χιονοστιβάδα των άδικων και  ανάλγητων μέτρων, επανήλθε μέσω «διαρροών» στα αθηναϊκά  ΜΜΕ η πρόθεση για... κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας και η αυξημένη αναπροσαρμογή τους και εξίσωσή  τους με το ΦΠΑ που ισχύει στην ηπειρωτική Ελλάδα.
 Η αύξηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ θα επιφέρει ακόμα ένα πλήγμα στη νησιωτικότητα, στην επιχειρηματικότητα και στα νοικοκυριά λόγω της αύξησης της ακρίβειας. Είναι άδικο και απαράδεκτο να υλοποιηθεί αυτή, η «εχθρική» για τα νησιά μας, πρόθεση.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα απαιτείται να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και τη δύναμή μας. Να στείλουμε το μήνυμα στην κεντρική εξουσία και στην ξενόφερτη Τρόικα ότι οι κάτοικοι των νησιών μας έχουν δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις. Προσφέρουν πολλά στον τόπο  την ίδια ώρα που εκλείπουν οι νησιωτικές πολιτικές. Αναζητούνται κίνητρα και όχι διωγμοί.

Καλούμε:

-Την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάργηση του ευνοϊκού μέτρου για τα νησιά μας μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

-Τους βουλευτές των νησιών μας να μην συντελέσουν σε αυτή την εγκληματική για τα νησιά μας πράξη.

-Τους ενεργούς πολίτες στα νησιά μας και τους θεσμικούς παράγοντες (αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικούς και παραγωγικούς φορείς κλπ) να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αντισταθούμε σε ενέργειες που μας «κλέβουν» τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.



 Χαράλαμπος Κόκκινος


Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας

Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: