slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτόπαππας ρωτάει ποιά η απόδοση των εισπρακτικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν... να του πούμε εμείς αφού "δεν ξέρει": ΚΑΜΙΑ

Με αιχμές για την καθυστέρηση στην είσπραξη εσόδων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας ζητά να πληροφορηθεί τα έσοδα από τις αδήλωτες πισίνες και τη φορολόγηση των offshore εταιριών, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Επικαλούμενος το φορολογικό νομοσχέδιο του 2010 που επέβαλλε ειδικό φόρο στις off shore, αλλά και νόμο του Ιουλίου του 2011 που επέβαλλε έκτακτη εισφορά για τις πισίνες – δηλωθείσες και αδήλωτες- ζητά να μάθει το ύψος των εσόδων από τις εν λόγω περιπτώσεις.

Μάλιστα, ο κ. Πρωτόπαππας σαφώς υπαινίσσεται καθυστερήσεις από τους αρμοδίους, καθώς όπως αναφέρει «ενάμιση χρόνο μετά τις αρχικές εξαγγελίες και με δεδομένη την υστέρηση στον τομέα των κρατικών εσόδων, διερωτάται κανείς εύλογα ποια είναι η απόδοση εισπρακτικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν και για τα οποία δόθηκε η εντύπωση ότι θα αποτελούσαν καίρια πλήγματα στη φοροδιαφυγή. Είναι ακόμη πιο εύλογη η απορία τη στιγμή που ακούγονται διάφορα για το ενδεχόμενο νέων μέτρων τα οποία, ακόμη μία φορά, θα πλήξουν κυρίως αυτούς που πληρώνουν με συνέπεια τους φόρους τους και για τους οποίους το βάρος έχει καταστεί δυσβάσταχτο.

ΣΚΑΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: