slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτόγνωρος ο εορτασμός του «Πολυτεχνείου» στην Πάρο


Πρωτόγνωρος ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, φέτος στην Πάρο. Η εκπαιδευτική κοινότητα διοργάνωσε συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της Παροικίας. Με τη συμμετοχή του κόσμου η συγκέντρωση εξελίχτηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο και τα γραφεία της ΔΕΗ.

Ύστερα από πορεία στους δρόμους της πόλης η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο. Οι μαθητές πρώτοι μπήκαν μέσα στο Δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χούντας που μας κυβερνά, του μνημονίου, αλλά και αποδοκιμάζοντας τη στάση του Δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα των χαρατσιών.
Στη συνέχεια και με πορεία στον περιφερειακό της πόλης, οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ, όπου έδωσαν ψήφισμα στους εργαζόμενους της επιχείρησης, ζητώντας τη συμπαράσταση τους στον αγώνα που ξεκινάει η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου, ενάντια στα χαράτσια.
Οι συγκεντρώσεις στο νησί γίνονται όλο και πιο μαχητικές και η συμμετοχή του κόσμου είναι για τα δεδομένα του νησιού πρωτόγνωρη. Την Κυριακή στην αίθουσα του Αρχίλοχου οι πολίτες του νησιού αυτοοργανώνονται για να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ανάγκη που προέκυψε μετά τη σαφή στάση του Δήμου να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=ctdhCgXXz5o&feature=player_embedded







Δεν υπάρχουν σχόλια: