slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βίντεο-Σαμαράς: Η κυβέρνηση αυτή είναι προϊόν ανάγκης

 

Για «κυβέρνηση μεταβατική και ειδικού σκοπού που δεν είναι συγκυβέρνηση και δεν θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου» έκανε λόγο ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι προϊόν ανάγκης για να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος από ευρώ» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όσοι προσπαθούν να αποφύγουν εκλογές στο επόμενο τρίμηνο δεν βοηθούν τον νέο Πρωθυπουργό», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε τη σημασία του προβλήματος της ύφεσης, λέγοντας ότι κάθε προσπάθεια θα είναι αναποτελεσματική, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ύφεσης. «Εμείς συμφωνούμε με την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών αλλαγών και με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά όσο δεν ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει την επιστολή που ζητά η τρόικα. «Τι παραπάνω επιβεβαίωση χρειάζεται από το γεγονός ότι ψηφίζουμε την κυβέρνηση σας μαζί και τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε; Δεν έχουν ισχύ οι ψηφοφορίες του ελληνικού κοινοβουλίου; Δεν έχουν κύρος οι αποφάσεις και θα είχε κύρος μία προσωπική δήλωση; Καταλαβαίνω το πρόβλημα αξιοπιστίας, όμως, τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει το κόμμα μας από το να σας στηρίξει να εφαρμόσετε συμφωνία της 26 Οκτωβρίου;», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναφορά στο χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Κάνουμε μία παράκληση, να μην κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. Δεν μιλάμε για αυτούς που δεν θέλουν, αλλά για αυτούς που δεν μπορούν αποδεδειγμένα. Φοβάμαι την πυροδότηση εκρήξεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι με όποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης η ΝΔ διαφωνεί δεν θα το ψηφίζει, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, όπου ζήτησε να εφαρμοστούν τα πληθυσμιακά κριτήρια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρης Χατζηδάκης:
Ποτέ δεν επέτρεψε ο Σαμαράς σε βουλευτή να μιλήσει και να εκφράσει την άποψη του κατά τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής ομάδας.
Ποτέ δεν ερώτησε την Κ.Ο. για οποιοδήποτε θέμα πολιτικό απασχολεί την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Αντίθετα με αυτόν το ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει τακτικά με την Κ.Ο. του ομάδα και μιλάνε όσοι θέλουν ελεύθερα.
Την Ν.Δ. ελέγχει μια ομάδα ακροδεξιών στο περιβάλλον του ΣΑΜ ερήμην των βουλευτών
Οι θέσεις του ΣΑΜ είναι επικίνδυνες για το Έθνος και ο ίδιος παίζει ζάρια στην πλάτη του λαού.
Τυχαία όλα αυτά κάτι ξέρει αυτός ο παλαίμαχος πολιτικός. Ταυτόσημες οι απόψεις του με του σοφού Μητσοτάκη.
Να λοιπόν γιατί είναι χούντα, ανίκανος και επικίνδυνος για το Έθνος όπως και το 1993, Να ποιον εκλέξατε πρόεδρο.

Ανώνυμος είπε...

Οι δήθεν γαλάζιοι της Ν.Δ. (μάλλον γκρίζοι) εμπλούτισαν το πολιτικό λεξιλόγιο με νέους όρους σχετικά με την συγκυβέρνηση. Έτσι ακούσαμε.
Ψήφος περιορισμένης ανοχής, Ψήφος περιορισμένης ευθύνης, Ψήφος περιορισμένης εμπιστοσύνης, Ψήφος περιορισμένου σκοπού, κυβέρνηση ειδικής ευθύνης, κυβέρνηση ειδικού σκοπού, κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου, κυβέρνηση υπό προθεσμία. Αυτή η ξεκάθαρη συγκυβέρνηση, κατά τον Σαμαρά δεν είναι συγκυβέρνηση, ούτε εθνικής ευθύνης, ούτε συνεργασίας, ούτε εθνικής συνεννόησης κλπ. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της λάθους πολιτικής τακτικής του κ. Σαμαρά ο οποίος εγκλωβισμένος μέσα στις ανακολουθίες και τις εθνικά επικίνδυνες επιλογές του προσπαθεί τώρα να θολώσει τα νερά και να ξεφύγει από τις παλινωδίες του λέγοντας για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους ακόμη και αυτό το δήθεν λεβέντικο «δεν θα υπογράψω καμιά εγγύηση». Το ίδιο είχε κάνει και επί Μητσοτάκη το 1993 με το Σκοπιανό για να είμαστε σήμερα δέσμιοι εκείνης της ανιστόρητης άρνησης του και προδοσία της κυβέρνησης εκείνης που ήταν μέλος. Ήταν είναι και θα συνεχίσει να είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα παίζοντας ζάρια στην πλάτη του λαού. Υπάρχει ο ορθός δρόμος της κεντροδεξιάς και αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν και τα άλλα αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Χατζηγάκης. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος της φιλελεύθερης Ν.Δ. και όχι οι κομματικές ακροβασίες μεταξύ κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς.