slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Α. Σαμαράς: «Όχι» σε λίστα, «ναι» σε κατάτμηση περιφερειών

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «δεν θέλω λίστα και δεν συμφωνώ, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί δεν μπορείς να του επιβάλεις πρόσωπα». Είπε πάντως ότι είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών. Απορρίπτει το ενδεχόμενο να καθιερωθεί λίστα για την εκλογή των βουλευτών στις επόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε πρόταση για κατάτμηση εκλογικών περιφερειών.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «εγώ δεν θέλω λίστα και δεν συμφωνώ, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί δεν μπορείς να του επιβάλεις πρόσωπα». Είπε πάντως ότι είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, όπως είναι η Β΄ Αθηνών.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ, που έθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Προς Θεού, είναι δυνατόν κάποια θέματα που είναι δεκαετιών να τα λύσει μία μεταβατική κυβέρνηση σε τρεις μήνες;».

Σε ερώτηση, εξάλλου, σε σχέση με το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε στην ομιλία του στην Βουλή, ενώ και για το θέμα του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε να εννοηθεί ότι πρώτα θα πρέπει να δει συγκεκριμένες ενέργειες και μετά θα αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: