slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν παραιτείται ο Γ.Παπανδρέου, ξεκαθαρίζει στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ


Απάντηση σε όσους θέτουν θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δίνει στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου, ο οποίος με δήλωσή του στα Νέα ξεκαθαρίζει: «Θα συνεχίσει από τη θέση του να προσφέρει στην πατρίδα και ας μη γίνονται συγχύσεις. Δεν έχασε εκλογές». Κατά της κίνησης των διαδικασιών για αλλαγή προέδρου τάσσεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας πως αυτό που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ είναι η ηρεμία, ώστε να υπάρχει ηρεμία και στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στέλεχος του άμεσου περιβάλλοντος του Γ.Παπανδρέου τονίζει: «Ο πρόεδρος έκανε μια εθνική προσφορά, στην ουσία θυσίασε το προσωπικό και κομματικό όφελος υπέρ του συμφέροντος της χώρας. Θα συνεχίσει από τη θέση του να προσφέρει στην πατρίδα και ας μη γίνονται συγχύσεις. Δεν έχασε εκλογές. Παραχώρησε οικειοθελώς τη θέση του, προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να διεξέλθει την πιο κρίσιμη φάση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα τιμωρηθεί γι’ αυτό;».

Κατά της κίνησης των διαδικασιών για αλλαγή προέδρου τάσσεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δηλώσεις του στον Antenna το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι κάνουν λάθος όσοι θέτουν θέμα αλλαγής ηγεσίας, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ είναι η ηρεμία, ώστε να υπάρχει ηρεμία και στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στη ΝΕΤ, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι «να ανοίξει τώρα θέμα τοποθέτησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Με όποιον κι αν κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, θα έχει τρομερή δυσκολία να πείσει τον ελληνικό λαό, εάν δεν τον πείσει ότι αυτό το οποίο εκπροσωπεί είναι άμεσα σχετισμένο με τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια θα είναι απλώς μία προσπάθεια κουκουλώματος και σε αυτό το πράγμα η ελληνική κοινωνία θα γυρίσει την πλάτη».

Από την επομένη της παραίτησης Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, και εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν τεράστια πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του Κινήματος ζήτησαν από τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επόμενη ημέρα, θέτοντας πολλοί και θέμα διαδοχής του.

Η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει τώρα, ενώ θέμα συνεδρίου έθεσε η βουλευτής Εύα Καϊλή. Η κ. Καϊλή ζήτησε να γίνει απολογισμός και να αποδοθούν ευθύνες, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόταση για δημοψήφισμα, που αποτέλεσε την θρυαλλίδα για τις σαρωτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: