slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μιχελάκης για Παπακωνσταντίνου που βάφτισε τα νέα μέτρα "διαρθρωτικές παρεμβάσεις" και για μνημόνιο

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2011/01/nea-dhmokratia.jpg«Όπως θυμάστε, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 25 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός πανηγύριζε υποστηρίζοντας ότι «δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του», ότι «επιβεβαιώνονται οι θετικές αποφάσεις της Ευρωζώνης» και ότι είχε φτάσει σε «ένα πολύ καλό συνολικό αποτέλεσμα».

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες και οι αποφάσεις, για τις οποίες πανηγύριζαν, έγιναν απειλές για τη χώρα. Χθες, στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήριζε τις αποφάσεις της Ε.Ε. ανεπαρκείς. Λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις». Και προσθέτοντας ότι: «Δεν θα δώσει καμία απόκριση στο πρόβλημα, στα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας για την Ευρώπη, γιατί λείπουν κομβικά στοιχεία».

Από την πρωτοφανή αυτή ανακολουθία, το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα. Ή -με συγχωρείτε- τις «διαρθρωτικές παρεμβάσεις», όπως είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας «ψάρι».

Ένα άλλο θέμα αφορά στο Μνημόνιο:

Όλοι ανακαλύπτουν -δυστυχώς, πολύ αργά για τη χώρα- αυτό που έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς, εδώ και μήνες: Ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά. Το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Χθες, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Οικονόμου ζήτησε την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο.

Πριν από λίγο, διαφώνησε και με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Χθες, στη συνεδρίαση που είχαν οι εισηγητές των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, πολλοί από αυτούς, όπως ο κ. Γιάννης Βούρος, ο κ. Κώστας Καρτάλης, η κα Όλγα Ρενταρή-Τέντε, ο κ. Νίκος Ζωίδης, εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών, με φράσεις, όπως «σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτε», ότι «δοκιμάζονται οι αντοχές τους», ότι «τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε».

Ένα πλέον είναι ξεκάθαρο:

Ότι τα όσα είπαμε για «αλαλούμ» και «σκορποχώρι» δεν αρκούν για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: