slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεκτή η Πρόταση Κόκκινου . Ναι στη Συναινετική Εκλογή Συμπαραστάτη απο τον Μαχαιρίδη.

(1)Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
(2)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ» ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30.3.2011 και την ύστατη στιγμή, λίγο προτού ξεκινήσει η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», η περιφερειακή πλειοψηφία συμφώνησε με την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.
Ο κ. Κόκκινος, σε συνέχεια ανοικτής επιστολής με την οποία είχε....



καλέσει τον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να συμπορευτούν στην πρωτοβουλία συνεργασίας και διαβούλευσης που ανέλαβε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογή, επαναδιατύπωσε την πρότασή του για:
«Διεξοδική διαβούλευση σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων, χωρίς περιχαρακώσεις και προκαταλήψεις, για την επιλογή προσώπου κοινής αποδοχής.»
Διαπιστώνοντας το αδιέξοδο που οδηγούταν ο θεσμός πριν ακόμα συσταθεί, η περιφερειακή αρχή δέχτηκε την πρότασή μας και αποφασίστηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να διαβουλευτεί και να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής πρότασης προσώπου για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης».
Η παράταξή μας προσέρχεται στο διάλογο στηρίζοντας την πρότασή της και με καλή πίστη. Ευελπιστούμε την ίδια διάθεση να δείξουν και οι εκπρόσωποι των άλλων περιφερειακών παρατάξεων, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Τέλος, εκτιμούμε ότι οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση ή «πραξικοπηματική» αλλαγή της νομοθεσίας του Καλλικράτη για το ανωτέρω θέμα θα μας βρει αντίθετους.
«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ»
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 30.3.2011, ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Σύρος, 31 Μαρτίου 2011
Η παράταξή μας, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 30.3.2011, στη Σύρο, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των συνενώσεων, υποβιβασμών, καταργήσεων των σχολικών μονάδων ικανοποιώντας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό αίτημα της περιοχής μας.
Η περιφερειακή αρχή δεν πρόταξε το επίκαιρο αυτό θέμα όπως ζητήσαμε και επιδίωξε να συζητηθεί τελευταίο στην ημερήσια διάταξη. Η υποκριτική στάση της φάνηκε όταν καταθέσαμε ψήφισμα το οποίο αναφέρεται στα παιδαγωγικά και κοινωνικά προβλήματα που φέρνουν οι εξαγγελίες του Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης. Αρκετά μέλη της πλειοψηφίας στην τοποθέτησή τους στήριξαν φραστικά τις θέσεις μας αλλά τους επεβλήθη (στους… 18 συμβούλους της περιφερειακής πλειοψηφίας που είχαν παραμείνει στο τέλος της συνεδρίασης) να στηρίξουν ψήφισμα του κ. περιφερειάρχη που ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και δεν επιδίωκε καμία σύνθεση απόψεων.
Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης και ιδιαιτέρως , των εκπαιδευτικών των γονέων και των μαθητών, σας παραθέτουμε το ψήφισμα που κατέθεσε ο συνδυασμός μας, θυμίζοντας στην κυβέρνηση ότι:
«ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ»
ΨΗΦΙΣΜΑ
για τις συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς – καταργήσεις σχολικών μονάδων
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και Δια βίου Μάθησης να επανεξετάσει τις προτάσεις του για τις συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς – καταργήσεις σχολικών μονάδων που εξήγγειλε πρόσφατα και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.
Οι αυθαίρετες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αφού χιλιάδες από αυτούς χάνουν τις οργανικές τους θέσεις και πολλοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία.
Οι ενέργειες αυτές έχουν αρνητικές παιδαγωγικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Δημιουργούνται πολυπληθή σχολικά τμήματα και οι κτιριακές υποδομές δεν επαρκούν. Επιπλέον, οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά για τις μετακινήσεις των παιδιών τους και κάποιοι θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους (λόγω και των υπολοίπων προβλημάτων της καθημερινότητας) και να μεταναστεύσουν.
Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, εκπροσώπους Ο.Τ.Α και άλλους) και να πρυτανεύσουν κριτήρια παιδαγωγικά και κοινωνικά και όχι λογιστικά.
ΟΧΙ
ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: