slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΓΚΑΛΕΙΑΔΑ....


Πάλι χτύπησε ο Πάγκαλος. Αφού με το που χρίστηκε αντιπρόεδρος επάνδρωσε το γραφείο του με 15 υπαλλήλους που στοιχίζουν στο ελληνικό δημόσιο περίπου1.200.000 ευρώ ετησίως, μετά το «ένας στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους είναι άχρηστος», μετά το «οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας κάθονται», μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε», έρχεται τώρα και αποκαλεί «τους δημόσιους υπαλλήλους, κοπρίτες» και εγκρίνει ως μοναδικό συνομιλητή το ΛΑΟΣ, το οποίο επαινεί κιόλας.
Στις 29-12-2010 το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την 2/91020/0020 εγκύκλιο, με θέμα «Εκτέλεση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011».
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα για να καταλάβετε ποιος δουλεύει ποιον.
Δείτε και θαυμάστε τους «κοπρίτες» κύριε Πάγκαλε:


....4. Προβλέψεις θέσεων προσωπικού

Για το ομοιόμορφο άνοιγμα και την τήρηση του βιβλίου μητρώου του προσωπικού των υπουργείων, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των ΑΕΙ, των ΤΕΙ, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και λοιπών νομικών προσώπων που η μισθοδοσία του προσωπικού τους βαρύνει άμεσα τις πιστώσεις αποδοχών του τακτικού προϋπολογισμού, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
α) Οι αριθμητικές προβλέψεις των θέσεων του υπηρετούντος προσωπικού κατά την 31/12/2010 θα μεταφερθούν αυτούσιες στο μητρώο του 2011. Για το προσωπικό που μεταφέρεται σε άλλα υπουργεία, σύμφωνα με τη νέα δομή της κυβέρνησης, οι προβλέψεις θέσεων μεταφέρονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου στο οποίο ανήκουν πλέον οι αντίστοιχες υπηρεσίες και το σχετικό βιβλίο μητρώου θα τηρείται από την ΥΔΕ που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των δαπανών των υπηρεσιών αυτών. Οι προβλέψεις αυτές θα προσαυξάνονται με τις προβλέψεις που εγκρίθηκαν με πράξεις μας το 2010, αλλά δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν εντός του έτους αυτού οι διαδικασίες πλήρωσης των αντίστοιχων θέσεων.
β) Οι προβλέψεις θέσεων του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης κ.λπ. θα διαγράφονται αμέσως από τα σχετικά βιβλία-μητρώα.
Του μέτρου αυτού εξαιρούνται:
i) Οι προβλέψεις θέσεων των ειδικευόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του ν.δ. 2592/53 ιατρών, καθώς και οι θέσεις των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.
ii) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού των πολιτικών γραφείων των μελών της Κυβέρνησης, των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων (άρθρο 55 π.δ. 63/2005). Στον προϋπολογισμό όλων των υπουργείων έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την πλήρωση των θεσμοθετημένων θέσεων προσωπικού των γραφείων της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων) και οι αρμόδιες ΥΔΕ μπορούν να παρέχουν τις 8
απαραίτητες για τη δημοσίευση των πράξεων διορισμού βεβαιώσεις ύπαρξης πιστώσεων.
iii) Οι θέσεις δημοσιογράφων για τη στελέχωση των γραφείων τύπου και δημοσίων σχέσεων υπουργείων (παρ. 2 άρθρο 67 ν. 1943/91).
iv) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με εξαίρεση την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Προσέξτε ποιοι εξαιρούνται των μέτρων.
Αυτοί δεν ανήκουν στους κοπρίτες μάλλον.
Και καθόμαστε ακόμα και τους ανεχόμαστε.
Σας αφιερώνουμε την παρακάτω φωτογραφία κύριε Πάγκαλε, με όλο το σεβασμό.



Συντρόφια χάρισμά σας και...
Να τον ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

1 σχόλιο:

Χωριανός του είπε...

Βρε χωριανέ, ετσα που το πας θα πρέπει να σε πάρει η κυβέρνηση σύμβουο τσι για να τσι κανονίζεις πως, με πόσους, τσε με ποιούς θα δουλεύγει η κρατικιά μηχανή. Τσε σε ανώτερα κοπεάτσι μας. Να μην απασχαθείς.