slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κόκκινη κάρτα στην ανίκανη και αναξιόπιστη κυβέρνηση στους αναξιόπιστους πλοιοκτήτες και συνδικαλιστές που τελικά μας κυβερνούν…

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι των νησιών μας βιώνουν μια μεγάλη ταλαιπωρία.
Η δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας γίνεται ακόμη δυσκολότερη εξαιτίας της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τους φορείς της ακτοπλοΐας.
Σε αυτή την κόντρα προσθέστε την αδιαφορία και την ανικανότητα της κυβέρνησης που, με όλες τις εκφάνσεις μέχρι χθες το βράδυ, ήταν απούσα από τα τεκταινόμενα.
Ο μεν υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, απουσίαζε στο Λονδίνο, ενώ από πλευράς Προστασίας του Πολίτη δεν είχε εκδηλωθεί κάποια ενέργεια.
Αντί, ως όφειλαν και τα δυο υπουργία, να είναι παρόν και να διασφαλίσουν παράλληλα με το δημόσιο συμφέρον, την προστασία της εθνικής οικονομίας, το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία και των επιχειρήσεων στο επιχειρείν, παρακολουθούν ως θεατές κάνοντας εκκλήσεις για διάλογο των ενδιαφερόμενων. Αφήνοντας με αυτή τους την αδιαφορία έρμαια από τη μια τους ναυτεργάτες, η πλειοψηφία των οποίων παλεύουν για τη συλλογική τους σύμβαση και την επιβίωσή τους, και από την άλλη τους κάτοικους των νησιών μας. Οι τελευταίοι κινδυνεύουν με μεγάλη οικονομική καταστροφή από μια ομάδα αναξιόπιστων πλοιοκτητών και μια ομάδα σκληρών συνδικαλιστών που τελικά μας κυβερνούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: