slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκκληση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων προς Υπουργό , εφοπλιστές και ναυτεργάτες

ΟΝΝΕΔ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απογοήτευση παρακολουθούμε εδώ και μία εβδομάδα το ίδιο έργο και μάλιστα σε επανάληψη: τα νησιά των Κυκλάδων να παραμένουν αποκλεισμένα λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Τα όποια αιτήματα των ναυτεργατών είναι σεβαστά όπως και το δικαίωμα τους στην απεργία. Ωστόσο, η κατάσταση σε όλα τα νησιά του νομού μας (ακόμα και σε αυτά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα) είναι απελπιστική. Χιλιάδες

νησιώτες είναι αποκλεισμένοι είτε στον τόπο τους είτε στην ηπειρωτική χώρα. Με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης τους.
Η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών παραλύει κάθε οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πλήττει τα νησιά μας, τις τοπικές οικονομίες, τις επιχειρήσεις και υπονομεύει την οποιαδήποτε δραστηριότητα σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον τόπο.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να «σφυρά αδιάφορα», μετρώντας μόνο το πολιτικό κόστος και αδιαφορώντας για τον απλό πολίτη και την ανάπτυξη του τόπου μας. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά οι πολίτες των νησιών μας είναι όμηροι της κυβερνητικής απραξίας. Επιτέλους, η κυβέρνηση και οι απεργοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση αυτή.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδη:
- Να λάβει άμεσα απόφαση προκειμένου να εκτελεστούν δρομολόγια προς όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες μεταφορές καθώς και η μετακίνηση των ασθενών.
- Να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να λυθεί η απεργία και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες απαράδεχτες καταστάσεις που γυρίζουν τα νησιά μας πολλά χρόνια πίσω.
Τέλος, καλούμε τους ναυτικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να επιστρέψουν τα νησιά μας, η αγορά και οι πολίτες σε κανονικούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: