slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΡΤΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Λίγες μέρες πριν να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση στους ρυθμούς του «Καλλικράτη», είδε το φως της δημοσιότητας η τελική μορφή του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δυστυχώς παρά τις καλές μας προθέσεις και την δικαιωματικά σωστή και έγκαιρη ενημέρωση που ζήτησε ο συνδυασμός μας το Σάββατο 20/11/2010 από τον κο Μαχαιριδη , ενημερωθήκαμε πρόσφατα μέσω του Δωδεκανησιακού Τύπου για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι…


η πολιτική ηγεσία του τόπου λειτουργεί με αυτάρεσκο και αλαζονικό τρόπο, αδιαφορώντας για την αναγκαιότητα της σύνθεσης των απόψεων και την κατάθεση διορθωτικών προτάσεων.
Ερωτηματικά και αναπάντητες απορίες γεννιούνται και στον πιο καλόπιστο αναγνώστη για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Αφενός παρατηρείται συγκέντρωση υπηρεσιών στις Κυκλάδες, χωρίς ωστόσο να έχει διασφαλιστεί η στελέχωση αυτών των υπηρεσιών και αφετέρου παρατηρείται «αποψίλωση» υπηρεσιών στη Δωδεκάνησο.
Οι λιγοστοί «ηρωικοί» υπάλληλοι των υπηρεσιών καλούνται να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο εργασίας την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι νησιώτες μας βιώνουν την εγκατάλειψη και την απομόνωση. Οι πολίτες κινδυνεύουν να υποστούν αφάνταστη ταλαιπωρία , είναι ανενημέρωτοι και ζητούν ενεργοποίηση όλων των φορέων και ορθολογιστική «εξακτινωση» των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Ο «Καλλικράτης» κινδυνεύει να λειτουργήσει προκλητικά συγκεντρωτικά και όχι αποκεντρωτικά, με όρους ρουσφετιού και όχι διαφάνειας.
Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του αναμένονται!!! δεκάδες καθοριστικές Υπουργικές Αποφάσεις που θα οριστικοποιούν το θεσμικό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος των επτά (7) Γενικών Διοικητών που θα είναι πρόσωπα αρεστά στην Κυβέρνηση και αναμένεται να λειτουργήσουν ως το «μακρύ της χέρι» και ως «χωροφύλακες» των αιρετών αυτοδιοιηκητικων οργάνων.
Τα καθημερινά αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές θέτουν σε αμφιβολία την κατανομή οικονομικών πόρων, που θεωρούνται απαραίτητα για την επιτυχία των θεσμών.
Την ιδία ώρα μετατίθενται στις «καλένδες» εθνικά προγράμματα (Π.Δ.Ε., ΘΗΣΕΑΣ) και το ΕΣΠΑ «καρκινοβατεί».
Η πρόσφατη φιέστα του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν έπεισε κανέναν αυτοδιοικητικο παράγοντα για την ειλικρινή, μεθοδική και αποτελεσματική προσέγγιση του ζητήματος.
Με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου, καλούμε τον κο Μαχαιριδη και τους κυβερνητικούς παράγοντες να σταματήσουν το «κρυφτούλι» και την τακτική των πρόσκαιρων εντυπώσεων.
Ο «Καλλικράτης» ξεκινά σε λίγες μέρες τα «πρώτα του βήματα» , δίνει στην κοινωνία τις «πρώτες του εξετάσεις». Οι έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων ας ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο, ενθυμούμενοι ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αγωνιστούμε και να προσηλωθούμε στον κοινό μας στόχο που είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: