slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκληρή απάντηση Γιάννη Βρούτση στον άλλα καρτ ηθικολόγο κ. Ρήγα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ

«Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, είναι η εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους Προεκλογικούς Σωτήρες»

«Ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης των Κυκλάδων από τον κ. Ρήγα δεν πείθει κανέναν.

Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, να μετατοπίσει τη συζήτηση ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών από τα πραγματικά προβλήματα των νησιών, όπως είναι το «βαλτωμένο ΕΣΠΑ», ο ανύπαρκτος Επενδυτικός Νόμος, η αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, το ψαλίδισμα των μισθών και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση των Δήμων και η κατάρρευση των υπηρεσιών Υγείας στα νησιά, αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία.

Ο κ. Ρήγας, επιχειρεί με τις δηλώσεις του, να δημιουργήσει εντυπώσεις, μετατρέποντας ένα καθαρά εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, σε γενικότερο πολιτικό πρόβλημα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, αλλά και όλοι, ότι οι δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται δεν είναι ισοδύναμες.

Εκτεθειμένοι στους Κυκλαδίτες, είναι όσοι τους είπαν ψέματα και τους κορόιδεψαν. Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, αποτελεί η εξαπάτηση των νησιωτών από την κυβέρνηση και τους προεκλογικούς «σωτήρες» που έταζαν «Λαγούς με πετραχήλια».

Ο επιχειρούμενος πολιτικός και ηθικός συμψηφισμός, αποτελεί επικοινωνιακό τακτισμό – προσφιλής μέθοδος του κ. Ρήγα - που χρησιμοποιείται για να αποκρύψει τις εσωκομματικές «βεντέτες» και το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο ΠΑΣΟΚ.

Πιθανόν, ο κ. Ρήγας να πέτυχε μια εσωκομματική νίκη, θυσιάζοντας στο βωμό αυτής, ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού η αναπόφευκτη έξοδος του κ. Μπάϊλα, ήταν το «άδοξο τέλος του αποδιοπομπαίου τράγου». Ας περιορίσει, όμως, τις θριαμβολογίες νίκης μέσα στα γεωγραφικά όρια της παράταξής του, αφού η επιχειρούμενη – από την πλευρά του - συγκάλυψη των «συντροφικών μαχαιρωμάτων», αποτελεί μέγιστο πολιτικό κυνισμό.

Ο κ. Ρήγας, καλό θα ήταν να αφήσει κατά μέρους την ανέξοδη δημαγωγική ρητορεία και μέσα από την κυβερνητική θέση που κατέχει, πλέον, να μπει στην ουσία της πολιτικής και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των νησιωτών και τις μεγάλες τραγικές ανατροπές που έφερε η κυβέρνηση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη νησιωτική Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: