slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκάνδαλο στον ναύσταθμο Σαλαμίνας

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο στον ναύσταθμο Σαλαμίνας ?


Γράφει ο Λυσίας


Έχει πια, βγάλει ρίζες, μέσα στο DNA τους, η μίζα και η λαμογιά….
Δεν μπορεί να αποκοπεί από τις συνήθειές τους, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αρρωστημένα πάθη….. Τίποτα δεν αλλάζει, εάν δεν αλλάζει από τα θεμέλιά του, το παρόν πολιτικό σκηνικό.
Και για να αλλάζει πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Να μπουν φυλακή καμιά δεκαριά, να καταδικαστούν ονομαστικά πια και όχι αόριστα, κάποια πρόσωπα, στην συνείδηση των πολιτών, μήπως και τρομοκρατηθούν και οι υπόλοιποι.
Και…κομμάτι, μαζευτούν.
Γιατί το επισημαίνω αυτό; Διότι στην Σαλαμίνα, η είδηση, έχει κυκλοφορήσει εντονότατα, από κύκλους, υψηλόβαθμων στελεχών του Ναυτικού μας…
Και λέει, πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο.........
Ευάγγελος Βενιζέλος, ο εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανέθεσε στον εθνικό μας…. εργολάβο, τον Μπόμπολα, χωρίς καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς διαγωνισμό δηλαδή, να κατασκευάσει στον Ναύσταθμο, ράμπα, για να βγαίνουν τα πολεμικά σκάφη έξω, για μια συντήρηση….
Λες και όλη η περιοχή γύρω, δεν έχει καρνάγια, για να γίνει αυτό, όπως μέχρι τώρα γινόταν….
Ο προϋπολογισμός του έργου ( έργο, τέλος πάντων, αρπαχτή να το πούμε καλύτερα )
ανέρχεται στο ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ….
Όταν στρίμωξαν στον τοίχο, έναν ολόκληρο λαό, γιατί λέει, στις 19 Μαΐου λήγει ένα ομόλογο του δημοσίου, που ανέρχεται στα 19 δις. Και δεν είχαν να το πληρώσουν. Δίνουν 17 εκατομμύρια στον Μπόμπολα;
Μιλάμε δηλαδή, όχι για θράσος, απλά, αλλά για πολύ αλητεία. Μιλάμε για φοβερό δούλεμα. Που το ενορχηστρώνουν τα μέσα πληροφόρησης του Μπόμπολα και όσοι εργάζονται σ’αυτά. Και κρύβουν από τον λαό την αλήθεια για να μην χάσουν, το παντεσπάνι τους.
Και φυσικά, όλα τα μέσα πληροφόρησης, που ανήκουν σε εργολάβους και επιχειρηματίες…..
Μιλάμε για συμμορίες ( πολιτικοί και επιχειρηματίες ) που εξακολουθούν και τώρα, αυτή τη στιγμή, να λεηλατούν το κράτος….
Γιατί εάν αυτό το γεγονός, έχει βάση, με τον τρόπο που ακούγεται, ότι για ράμπα ανέλκυσης θα δοθούν στον Μπόμπολα 17 εκατομμύρια ευρώ, τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό…..
Και προκαλεί κάθετα, το δημόσιο αίσθημα.
Οι ναυπηγοί του Περάματος και της Σαλαμίνας, που διαθέτουν τέτοιες ράμπες ανέλκυσης, γελάνε με το ποσό. Και ισχυρίζονται, πως με ένα εκατομμύριο, μια τέτοια σύγχρονη ράμπα, θα ήταν και ακριβοπληρωμένη!




Και η αντίθεση;
Από ασφαλείς πληροφορίες, μέσα από τον Ναύσταθμο, μαθαίνουμε, πως υλικά, για την συντήρηση των σκαφών, δεν υπάρχουν. Δεν διατίθενται από το υπουργείο χρήματα, για την αγορά τους. Και αναγκάζονται οι τεχνικοί, να βγάλουν ανταλλακτικά από το ένα σκάφος, για να τα βάζουν στο άλλο…
Μπάχαλο στο πάλαι ποτέ, ένδοξο Ναυτικό μας….
Αλλά πως θα περισσεύουν χρήματα για ανταλλακτικά, όταν ο υπουργός δίνει 17 εκατομμύρια στον Μπόμπολα….. Είναι τραγικό, εάν αυτό τελικά αληθεύει.
Αυτός ο άνθρωπος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ήθελε να γίνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Θέλει να γίνει και Πρωθυπουργός!!!
Τα σχόλια δικά σας….
Να γέρνει ο γιαλός, λέτε; Η απλά, στραβά αρμενίζουμε;


ΛΥΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: