slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

δηθεν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων παρουσία του πρωθυπουργού,

Μονόπρακτο για ένα αυθαίρετο

Κία Παπαδοπούλου



Ακόμη ένα επικοινωνιακού τύπου μονόπρακτο παίχτηκε το πρωί στην Παραλιακή, όπου ο πρωθυπουργός και η υπουργός Περιβάλλοντος, επικεφαλής όρχου αυτοκινούμενων μηχανημάτων, επέβλεπαν την κατεδάφιση παλαιού εγκαταλελειμμένου κτιρίου στον Άγιο Κοσμά, που ανήκει στο Δημόσιο.

Η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε, ώστε «να αποδοθεί» στους πολίτες η παραλία. Την ώρα της κατεδάφισης, δεκάδες αυθαίρετες κατασκευές, που «κοσμούν» την παραλιακή και προσφέρουν τη γνωστή καθημερινή διασκέδαση, «επιβίωναν» της μπουλντόζας, αντικρίζοντας αγέρωχα τους εκπροσώπους τη Πολιτείας.




Το χρονικό μιας παράστασης

Στην παραλία του Αγίου Κοσμά βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες κατεδάφισης αυθαίρετων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν ήταν μόνος του, αλλά συνοδευόταν από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Και εκεί που όλοι περίμεναν να δουν αυθαίρετα κτίρια να γκρεμίζονται, και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού, είδαμε να γκρεμίζουν ένα και μόνο κτίριο. Ένα νυχτερινό κέντρο, το γνωστό από το παρελθόν «Φαντασία», το οποίο είχε σταματήσει να λειτουργεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και έκτοτε είχε αφεθεί στη μοίρα του. Για την ακρίβεια, λένε οι κάτοικοι, ήταν ήδη μισογκρεμισμένο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου έως και τη Γλυφάδα και την άμεση απόδοσή του στους πολίτες. Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η παραλιακή θα πρέπει να είναι χώρος, τον οποίο οι κάτοικοι θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα.


Δυστυχώς, όμως, αυτό είναι μόνο θεωρία, καθώς στην πράξη κανένα αυθαίρετο κτίριο δεν κατεδαφίστηκε. Ο επιχειρηματίας νυχτερινών μαγαζιών, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, θυμάται το κέντρο «Φαντασία» να γκρεμίζεται και να χτίζεται τουλάχιστον 3 φορές στο παρελθόν…




Μάλιστα, ο κ. Παπαργυρόπουλος θεωρεί πως όλη αυτή η φασαρία με τις μπουλντόζες και τις φαγάνες έγινε για το θεαθήναι και όχι για την ουσία των πραγμάτων.






Ένας εκ των διαχειριστών του κέντρου «Φαντασία» ήταν ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο οποίος επί 40 χρόνια εργαζόταν στο συγκεκριμένο μαγαζί. Το «Φαντασία» έκλεισε το 1997 και ουσιαστικά από το 2001 παρέμεινε εγκαταλελειμμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: