slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Μαργαρίτης: αίτημα για δωρεάν μετακίνηση όλων των αθλητικών σωματείων των Κυκλάδων


Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους, με την πρωτεύουσα του νομού, καθώς και με το λιμάνι του Πειραιά επισημαίνουν οι έπαρχοι νησιών στην ημερίδα προ της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Νάξο.
Σύμφωνα με όσα τονίζουν, η ανάπτυξη των νησιών, ο τουρισμός καθώς όμως και η παραμονή των νησιωτών στους τόπους τους προϋποθέτει ένα δίκτυο ακτοπλοϊκών γραμμών που θα εξασφαλίζει τη
μετακίνηση κατοίκων κι επισκεπτών, σε έναν χώρο του οποίου η γεωγραφική ασυνέχεια ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχει γεννήσει πολλές συζητήσεις με δεδομένα τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά σε επίπεδο σύνδεσης, υποδομών κι εξυπηρέτησης γενικότερα. Επί των συγκεκριμένων θεμάτων (θεσμικό πλαίσιο και ακτοπλοϊκές γραμμές) αναφέρθηκαν οι έπαρχοι Πάρου, Νάξου, Άνδρου και Τήνου, Κώστας Μπιζάς, Γιάννης Μαργαρίτης, Δημήτρης Λοτσάρης και Γιάννης Γιαγιάς αντίστοιχα.

Όσο αφορά το αθλητικό κομμάτι ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης έριξε στο τραπέζι το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση όλων των αθλητικών σωματείων από τις Κυκλάδες.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Κοινή Γνώμη στην έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση:
Σε καλύτερο επίπεδο από αρκετά νησιά βρίσκεται η Νάξος καθώς και οι Μικρές Κυκλάδες, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, “Οι Μικρές Κυκλάδες με τη Νάξο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν ικανοποιητική επικοινωνία. Καθημερινά έχουμε σύνδεση με το πλοίο “Σκοπελίτης” και έξι φορές την εβδομάδα με πλοίο της Blue Star Ferries” ενώ σημείωσε πως, “Μία φορά την εβδομάδα, επίσης επικοινωνούν με το επιδοτούμενο δρομολόγιο των ενδοκυκλαδικών γραμμών”. Ωστόσο, σταθερό αίτημα των συγκεκριμένων νησιών και ειδικότερα της Νάξου, αποτελεί η σύνδεση με τα νησιά που διαθέτουν αεροδρόμια διεθνών αφίξεων. “Αυτό που επιθυμούμε είναι τη σύνδεσή τους με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο (λόγω του μεγάλου αεροδρομίου που έχουν αυτά τα νησιά), καλύτερη ενδοκυκλαδική σύνδεση και περισσότερα δρομολόγια κατά τους χειμερινούς μήνες” σχολίασε στις δηλώσεις του, λέγοντας σε γενικές γραμμές πως, “Πιστεύω, γενικά, ότι, τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της Περιφερειακής μας Ενότητας, ειδικά την τουριστική περίοδο, είναι αρκετά ευχαριστημένοι από την επικοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα”.
Μιλώντας πιο αναλυτικά για το θέμα της ακτοπλοϊκής επικοινωνίας κι εστιάζοντας στο ζήτημα που ενδιαφέρει τους νησιώτες του επαρχείου του, συμπλήρωσε πως, “Η σύνδεση μεταξύ των νησιών υστερεί γιατί τα δύο υπάρχοντα πλοία που πραγματοποιούν τα επιδοτούμενα δρομολόγια δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους και με τη Σύρο”.
Από το περιεχόμενο της ατζέντας του, δεν έλειψε δε και η μνεία στις υποδομές, με τον ίδιο να σημειώνει πως, απαιτούνται βελτιώσεις συνολικά στα λιμάνια του νομού, “έτσι ώστε αυτά να δέχονται σύγχρονα πλοία και να αναπτυχθεί ο τουρισμός της κρουαζιέρας”. Ολοκληρώνοντας την αναφορά του, τόνισε πως, μείζονος σημασία ζήτημα αποτελεί η ασφάλεια, λέγοντας πως, “Πολύ σημαντικό είναι η ασφάλεια. Απαραίτητα, πρέπει να εφαρμοστεί το ISPS στα λιμάνια μας γιατί είναι οι πύλες εισόδου μας”.
Τέλος, ο κ. Μαργαρίτης ως υπεύθυνος Αθλητισμού της Νάξου που υπήρξε στο παρελθόν και φυσικά τώρα ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού του Νοτίου Αιγαίου, αιτήθηκε τη “δωρεάν μεταφορά των αθλητών των νησιών μας με τα ενδοκυκλαδικά επιδοτούμενα δρομολόγια”.
Με πληροφορίες από την Κοινή Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: