slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκατό συριζαίοι, η κα Γεροβασίλη κι εγώ

Του Δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου
Παραβρέθηκα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με θέμα τη διαπλοκή στα ΜΜΕ. Στην αρχή το φοβήθηκα, αλλά είπα να πάω κι άγιος ο Θεός. Αποδείχθηκε πως έκανα λάθος. Οι άνθρωποι, καίτοι αντίκρισαν τον παρουσιαστή του ΣΚΑΪ στις 6 ουρανοκατέβατο, στάθηκαν κοσμιότατοι. Σε αντίθεση με τους πρώην συντρόφους τους των Ναξίων ελευθεριακών, που γιούχαραν άγρια την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη.
Είναι δώδεκα το μεσημέρι και η γλώσσα είναι εξ αρχής απολύτως αριστερή. Εν τμήματι κομμουνιστική και πάντα αντιφασιστική, θα φτάσει στη συνέχεια σε μαρξιστικές αναφορές. Εκτός από την κυβερνητική εκπρόσωπο, μιλά ο Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του Στο Κόκκινο. Μαζί τους η Ρούλα Μπράουν, της παλαιάς τοπικής ραδιοφωνικής φρουράς, που η μοίρα της επιφύλασσε να δει τον πάλαι ποτέ σταθμό της μεταμορφωμένο σε Μεσόγειος-Στο Κόκκινο – απείχε πάντως από επαναστατικές διακηρύξεις.

Η αίσθηση που κυριαρχεί στο σώμα είναι πως υπάρχει ταξικός εχθρός και η κυβέρνηση ενσαρκώνει μια μορφή προδομένης αριστεράς με την πλάτη στον τοίχο, που ελίσσεται μέχρι να πεταχτεί. Το μνημόνιο είναι κάτι σαν ταμπού, εκτός κι αν το αναθεματίζουμε - αυτό πράγματι με αφήνει εμβρόντητο. Ο νεοφιλελευθερισμός μας πολεμά. Ο σύντροφος βουλευτής Μανιός, άκαμπτος ορεινός αντιστασιακός, ανέφερε μέχρι Βενεζουέλα, τα δεινά του λαού της οποίας αποδίδονται στον διεθνή παράγοντα.

Ο διευθυντής του κομματικού σταθμού αναφέρθηκε σε πέντε οικογένειες που ελέγχουν την Ελλάδα. Παλαιότερα ήταν εκατό, συμπλήρωσε. Το πάθος δεν έλειπε. Οι νέοι, πάλι, ναι. Ο μικρότερος την ηλικία στους εκατό περίπου παριστάμενους εντός κι εκτός του αμφιθεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλης» του δημαρχιακού μεγάρου ήταν τριαντάρης. Και κατόπιν ξεκίνησε ο διάλογος, οι ερωτήσεις, οι τοποθετήσεις, που διήρκεσαν κοντά δυο ώρες.

Συνοψίζοντας: Τα κανάλια είναι συλλήβδην αντίπαλος. Ακόμα και η ΕΡΤ μας παίζει κόντρα. Το απόστημα όμως θα σπάσει και μαζί θα χτυπηθεί το σύστημα των οικονομικών συμφερόντων που έως τώρα ορίζουν τη χώρα. Έντονη νοσταλγία αμφιθεάτρου – που έγινε κυβέρνηση, μα δεν άλλαξε λόγο. Τον οποίο πήραν και απομεινάρια αγανακτισμένων, που επικαλούνται κάθε πιθανή διαδικτυακή απάτη και δεν έχουν κανέναν ειρμό. Ο Βασίλης Βρούτσης, πάντως, από τους «Πολίτες για τα Νησιά μας» έκανε εύστοχη και επί της ουσίας σχετική ερώτηση περί hoaxes.

O κος Αρβανίτης διατύπωσε ενόχληση, διότι δεν τον κάλεσε ο δεξιός δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο. Ο φίλος Καμβύσης, εκδότης της τοπικής σατιρικής εφημερίδας «η Μάσκα», με τον οποίο συμπαρέστημεν στην εκδήλωση, θα έβαζε τίτλο: Υπόλοιποι και Υπόλογοι. Το βράδυ ακολούθησε πάρτυ. Δεν πήγα. Έμεινα να σκέφτομαι πώς οικοδομείται το ιμπσενικό «ζωτικό ψεύδος» σε ένα κόμμα που καταγγέλλει με οξύτητα την ίδια του την πολιτική. Και τί σημαίνει αυτό για τη χώρα. - See more at: http://marketnews.gr/article/403423/ekato_syrizaioi_h_ka_gerovasili_ki_egw#sthash.FT0cjuvw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: