slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη Σύνοδο, ρωτά η Ντόρα

  
Η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ εκφράζει την ανησυχία ότι το κείμενο συμπερασμάτων δεν ανταποκρίνεται στη συζήτηση που έγινε μέσα στο συμβούλιο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια απλά να κλείσουν τα σύνορα. Αιχμές κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά των εταίρων
Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη, διερωτώμενη τι συμφωνήθηκε στην πραγματικότητα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συνόδου.



"Υπάρχει ένα μείζον θέμα, και ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Τι πραγματικά συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δυο είναι τα δεδομένα. Η δήλωση Τουσκ, η οποία ουσιαστικά συγχαίρει τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα. Και το δεύτερο, τα σύνορα όλων των υπόλοιπων χωρών έκλεισαν ερμητικά από χτες. Η απάντηση πρέπει να δοθεί και πρέπει να δοθεί σήμερα. Οι Έλληνες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια", απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

"Εκτιμάτε κ. Μπακογιάννη τι έχει συμβεί; Δεν έχουνε αντιληφθεί σωστά τι υπογράψαμε; Έχει αποκρυβεί ένα κομμάτι του ανακοινωθέντος;" ρωτήθηκε στη συνέχεια η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ.

"Δεν θέλω να προτρέξω. Φοβάμαι όμως ότι δόθηκε μια συμφωνία στην δημοσιότητα η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ουσία της συζήτησης που έγινε μέσα στο συμβούλιο. Δηλαδή απέφυγαν στο κείμενο να πουν την ουσία και έτσι άφησαν πολλά θέματα ανοικτά. Μετά προχώρησαν στην ουσιαστική άσκηση της πολιτικής, η οποία ήταν το κλείσιμο των συνόρων. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να κινηθούμε ούτε να κάνουμε πολιτική χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει μια απάντηση", είπε η κ.Μπακογιάννη, εγκαλώντας έτσι τον πρωθυπουργό, αλλά αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές και για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: