slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΕΎΣΠΛΑΧΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Σύρος: H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 20 επιχειρήσεις και νοικοκυριά!


Σύρος: H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 20 επιχειρήσεις και νοικοκυριά!
Tο «σαφάρι» της για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχίσει η ΔΕΗ με τους απλήρωτους λογαριασμούς.
Την «πρίζα» από δεκάδες καταναλωτές ρεύματος του νομού Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Σύρου, σε επιχειρήσεις και σε νοικοκυριά με μεγάλους ανεξόφλητους λογαριασμούς, άρχισε να βγάζει η ΔΕΗ. Το «σαφάρι» για τη διακοπή ρεύματος ξεκίνησε για όσους έχουν αφήσει οφειλές της τάξης των 5.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν έως και τα 40.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΔΔΗΕ εντατικοποιεί τις διακοπές για οφειλές προς την ΔΕΗ για μεγάλα ποσά, κυρίως σε καταστήματα γενικής χρήσης και σήμερα συνεργείο της προχώρησε στην διακοπή ηλεκτροδότησης σημαντικού αριθμού οφειλετών που για μεγάλο χρονικά διάστημα άφηναν απλήρωτους τους λογαριασμούς τους.







Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να περιορίσει τα χρέη των καταναλωτών θα συνεχίσει τις διακοπές ακόμα και κατοικιών τις επόμενες ημέρες.

Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών που είτε δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, είτε απλά είναι »μπαταχτσήδες», με αποτέλεσμα αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε η επιχείρηση θα αναγκαστεί από την επόμενη χρονιά να αυξήσει τα τιμολόγια σε αυτούς που πληρώνουν.

Σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των νοικοκυριών στην αποπληρωμή των λογαριασμών και ενίσχυσης των εισροών προς τα ταμεία της, η ΔΕΗ εφαρμόζει ένα ευέλικτο και εκτεταμένο πρόγραμμα διακανονισμών, στο οποίο έχουν ενταχθεί πάνω από 700.000 καταναλωτές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μόνο για σήμερα, σε 20 επιχειρήσεις δόθηκε εντολή να τους διακόψουν το ρεύμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι είναι οφειλέτες που ήδη βρίσκονται σε διακανονισμό ωστόσο δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Από την επόμενη βδομάδα το »κυνήγι» χρεών θα συνεχιστεί με την διακοπή κατοικιών που είτε έχουν χρέη είτε κάνουν ρευματοκλοπές.

Αριθμητικά τα χρέη μόνο στην Σύρο ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ σε αυτές τις 20 επιχειρήσεις, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και τα υπόλοιπα νησιά, με την Μύκονο να ξεπερνάει τις 350.000 ευρώ.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανεβάσει τα χρέη ψηλά. Συγκεκριμένα τα χρέη του Ναυπηγείου ξεπερνάνε το 1.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ θα δώσει την τελευταία ευκαιρία στους επιχειρηματίες, βάζοντας τους να διευθετήσουν τις οφειλές τους, σε οκτώ δόσεις. Τα… αστεία για κάποιους τελειώνουν, καθώς από το τέλος του μήνα τα χρέη αναλαμβάνει εργολάβος κάτι που σημαίνει ότι σταματάει η περίοδος χάριτος….
http://cyclades24.gr/2016/03/deh-diakoph-reuma-epixeirhseis-spitia-xreh/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και στη Νάξο κάνουν τα ίδια, και μιλάμε για ποσά μικρότερα από 5.000

Ανώνυμος είπε...

Ετσι όπως το πάνε οι μόνοι που θα έχουν ρεύμα θα είναι οι μαυριδεροί και μάλιστα τζάμπα.