slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΔΙΑ ΤΡΩΤΕ ΣΑΝΟ->Γερμανούς συμβούλους είχε προσλάβει ο Τσίπρας -Μυστική συνεργασία με το Μαξίμου


Τεχνογνωσία από Γερμανούς συμβούλους για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας είχε λάβει την άνοιξη του 2015 η πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Βασική θέση της «GoetzPartners» ήταν η ανάγκη ενεργοποίησης ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίαςΠρόκειται για την εταιρεία «GoetzPartners» η οποία παρείχε συμβουλές στο Υπουργείο Οικονομικών, προτείνοντας μεταξύ άλλων να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων. Ειδικότερα, βασική θέση της εταιρείας ήταν η ανάγκη ενεργοποίησης ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας από τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο ενιαίο νόμισμα και δεν μπορούσε να εφαρμόσει άλλες μεθόδους (π.χ. υποτίμηση)

Η επαφή με εκπροσώπους της συγκεκριμένης επιχείρησης είχε γίνει, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», μέσω ανθρώπου από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού ο οποίος είχε γερές διασυνδέσεις με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Βερολίνου.

Η «GoetzPartners» πρότεινε το Ταμείο Καταπιστευτικής Διαχείρισης (αντίστοιχο του γερμανικού Τρόικχαντ), το οποίο θα διαχειριζόταν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και θα συγκέντρωνε έσοδα που στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν για την έκδοση ομολόγου και την προσέλκυση κεφαλαίων από ιδιώτες. Οι Γερμανοί μάνατζερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προγραμμάτιζαν επαφές με κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους, έτοιμους να επενδύσουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Παράλληλα, διαβεβαίωναν τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η πρόταση θα γίνει δεκτή από την πολιτική ηγεσία του Βερολίνου. Τελικά, το συγκεκριμένο θέμα δεν έφθασε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διέψευσε ο Κουρουμπλής

Μιλώντας πάντως το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας «πως επειδή το γράφουν δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια».
http://www.zougla.gr/politiki/article/germani-simvouli-sto-megaro-maksimou-gia-tis-apokratikopisis

Δεν υπάρχουν σχόλια: