slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Κυκλάδες στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016


Στις 7 σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθούν από τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τα εγκαίνια της έκθεσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016» που θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Στο πλευρό του βρίσκονται μάλιστα και οι αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού κος Μαργαρίτης και ο αρμόδιος του Πρωτογενή τομέα Φιλήμωνα Ζαννετίδη.
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και στους παραγωγούς της χώρας μας, και είναι καλεσμένοι διακεκριμένοι σεφ που θα μαγειρέψουν παραδοσιακά εδέσματα.
Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έχει ενοικιάσει χώρο στην.... έκθεση (εγκρίθηκε δαπάνη 18.000 ευρώ) προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της περίπτερο στο οποίο θα παραβρεθούν μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Μάλιστα αποφασίστηκαν και οι ανάλογες δαπάνες για τη μετακίνησή τους καθώς και για την αγορά τροφίμων που θα χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή εδεσμάτων.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η περιφέρειά μας συμμετέχει με περισσότερες από τριάντα συμμετοχές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στο Hall 2 έχοντας ιδιαίτερη παράδοση στη μαγειρική τέχνη, με μοναδικά υλικά και γεύσεις που αναδεικνύουν τη Μεσογειακή κουζίνα παντρεύοντας την Ανατολή με τη Δύση.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από την περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους μέσω της λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων και να παρουσιάσουν το Taste Aegean με μοναδικές συνταγές από τα νησιά του Aιγαίου στις κουζίνες του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα”.

H ΕΞΠΟΤΡΟΦ δίνει για 3η χρονιά το δυναμικό παρόν, αυξάνοντας συνεχώς το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών για τα ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Η έκθεση που αποτελεί πλέον θεσμό, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να απευθυνθούν σε όσους από την Ελλάδα δεν είχαν την ευκαιρία να τις γνωρίσουν μέχρι σήμερα αλλά και στις αγορές όλου του κόσμου. Είναι ένα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο της εστίασης που εξελίσσεται κάθε χρόνο, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες προβολής στους εκθέτες.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που οι συμμετοχές αυτή τη χρονιά παρουσιάζουν αύξηση πάνω από 30% και αναμένεται να φτάσουν τις 300. Με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καινοτομίες και εκδηλώσεις, η έκθεση φέτος συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατοντάδων αγοραστών από το εξωτερικό και χιλιάδων από την Ελληνική αγορά. Επαγγελματίες από το χονδρεμπόριο τροφίμων, την οργανωμένη λιανική, τα super markets και τη μαζική εστίαση θα είναι όλοι εκεί.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, συμμετέχοντες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον 1ο Διαγωνισμό Μαγειρικής με ελληνικά προϊόντα «Greek Chef – ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016» με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και κριτές τους πιο γνωστούς Έλληνες chef και δημοσιογράφους γαστρονομίας.

Η έκθεση, την προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με πάνω από 35.000 επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπων από μεγάλες αγορές, που την επέλεξαν για σημαντικές εκδηλώσεις τους όπως το ελληνορωσικό εμπορικό επιμελητήριο που διοργάνωσε το εξαγωγικό του συμπόσιο, το ελληνοκινεζικό εμπορικό επιμελητήριο με την διεξαγωγή της ημερίδας του, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη συμφωνιών και συνεργασιών με σκοπό την ανάπτυξη των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων.

Με διπλό προορισμό, τόσο το χονδρεμπόριο και την προώθηση των συνεργασιών των εκθετών εντός και εκτός Ελλάδας, όσο και την λιανική και την επαφή του μεγαλύτερου καταναλωτικού κοινού της χώρας με σπάνια και εκλεκτά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας, η EΞΠΟΤΡΟΦ διεξάγεται σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, το Hall 1 και το Hall 2 αντίστοιχα, ώστε να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμμετεχόντων.

Αυτό άλλωστε είναι και το όραμα και η φιλοσοφία της διοργανώτριας εταιρίας, της RM International, που εδώ και 25 χρόνια υπογράφει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις στον τομέα τους, που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκέπτες και έχουν δικαιώσει με την προβολή τους και τα ανταποδοτικά τους οφέλη κάθε εκθέτη που τις επέλεξε.

Σε αυτήν τη σπουδαία επαγγελματική συνάντηση, υπάρχει χώρος για κάθε μικρή ή μεγάλη εταιρία, επιχείρηση, επαγγελματία αλλά και παραγωγό, που με τον κόπο του και την προσπάθειά του συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, και που αναζητά το σωστό τρόπο για την εξέλιξη των πωλήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής του.



Οι εκθέτες από τις Κυκλάδες




ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΡΙΔΗΜΑ

ΑΝΔΡΟΣ

ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ


ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΟΥ - ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΙΟΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ


ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ - ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΚΡΑΣΙΑ, ΠΟΤΑ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ


ΘΥΜΑΡΟΤΟΠΟΣ ΚΕΑΣ (ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ)

ΚΕΑ

ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ


ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΕΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΛΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΚΡΑΣΙΑ, ΠΟΤΑ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ


ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ ΝΑΞΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΝΑΞΟΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ


ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗ

ΝΑΞΟΣ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


ΕΚ ΠΑΚΤΙΑΣ - ΠΑΡΟΣ

ΠΑΡΟΣ

ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ


ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ, ΜΕΛΙ ΜΠΑΝΑΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΟΣ

ΠΑΡΟΣ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ, ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΠΑΓΩΤΑ,ΓΛΥΚΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ


ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΑΛΗ ΣΙΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΙΚΙΝΟΣ

ΚΡΑΣΙ


ΣΥΡΟΥ ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.

ΣΥΡΟΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΠΙΤΕΣ (ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ)


ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ

ΣΥΡΟΣ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


ΦΑΒΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΙ

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

ΦΑΒΑ


ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ "NISSOS"

ΤΗΝΟΣ

ΜΠΥΡΑ


ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ - ΤΗΝΟΣ

ΤΗΝΟΣ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ, ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ


ΤΡΟΥΛΛΟΣ

ΣΙΦΝΟΣ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ&ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙ&ΠΡΟΊΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ


Πηγή: Εφημερίδα «Ροδιακή» http://www.naxospress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: