slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με κομματικά κριτήρια η επιλογή 116 διευθυντών εκπαίδευσης Πέρασαν από συνέντευξη στην… Κουμουνδούρου!


Παρά τις καταγγελίες υποψηφίων ότι ο εν λόγω νόμος άνοιξε τον δρόμο για «ημετέρους», ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έκανε λόγο για «αδιάβλητη και αντικειμενική» διαδικασία.
Ο κομματικός μηχανισμός λειτούργησε για ακόμα μία φορά στην Παιδεία, με την ανακοίνωση των ονομάτων των 116 διευθυντών Εκπαίδευσης. Κι ενώ οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες είναι πολλές από τους υποψηφίους που επισημαίνουν ότι ο εν λόγω νόμος άνοιξε τον δρόμο για «ημετέρους», ο υπουργός Νίκος Φίλης έκανε λόγο για «αδιάβλητη και αντικειμενική» διαδικασία, αφού πρώτα η κυβέρνηση είχε «πειράξει» δύο φορές το θεσμικό πλαίσιο με την ένταξη της μυστικής ψηφοφορίας και της συνέντευξης. Αυτό που απέφυγε να σχολιάσει είναι το αίτημα αρκετών υποψηφίων αλλά ακόμα και μελών του Συμβουλίου που έκανε τις συνεντεύξεις να δημοσιοποιηθούν στοιχεία της αναλυτικής βαθμολογίας, τα οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

«Ακυρώθηκε όλο το διοικητικό μου έργο, τα τυπικά προσόντα αλλά και το επιστημονικό μου έργο», καταγγέλλει στον Ελεύθερο Τύπο η απερχόμενη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευαγγελία Πιερρή και συνεχίζει: «Ολο το θεσμικό πλαίσιο είναι σαθρό. Πώς είναι δυνατόν όταν είμαι διοικητικός και πειθαρχικός προϊστάμενος, όταν έχω παραπέμψει άτομα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, να πηγαίνω μετά και να ζητάω την ψήφο τους; Αν όντως αυτό γινόταν στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ας με ψήφιζαν επώνυμα και αιτιολογημένα». Σύμφωνα με την κ. Πιερρή, παρά το διδακτορικό, το μάστερ, τις δημοσιεύσεις της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, την εμπειρία της ως σχολική σύμβουλο και τη διοικητική της θητεία στη δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης, η μοριοδότηση μέτρησε εναντίον της παρά υπέρ της με το τελικό σκορ να είναι μόλις 3 μόρια. Ελάχιστο όριο να σκεφτεί κανείς ότι η μυστική ψηφοφορία και η συνέντευξη δίνουν 12 και 15 μόρια αντίστοιχα.


ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: