slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέοι κανόνες στην ενημέρωση της ΝΔ


Νέους κανόνες στην ενημέρωση της Ν.Δ. φέρνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος. «Θεμελιώδης αρχή μας είναι ότι, σε μια σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία, η ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση είναι υποχρέωση κάθε πολιτικής ηγεσίας και δικαίωμα κάθε πολίτη. Από αυτήν τη θεμελιώδη αρχή -αν θέλετε από αυτή τη θεμελιώδη παραδοχή- ξεκινούν τρεις κατευθυντήριες γραμμές: Ουσιαστική ενημέρωση, αλήθεια, χωρίς αποκλεισμούς», είναι το στίγμα που θα υπηρετήσει ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας την ανάγκη της θεσμικής ενημέρωσης και όχι της γκρίζας και απρόσωπης. Οπως είπε, η Ν.Δ. θα παρέχει ενημέρωση με μια σειρά τρόπων και μέσων, όπως τα δελτία Τύπου, οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις, η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών (briefing), η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όποτε κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχουν θεματικές ενημερώσεις, σε συνεργασία με τους αρμόδιους συντονιστές, τους τομεάρχες, τους συντάκτες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου και το επιτελείο του εξετάζουν τις τεχνικές δυνατότητες σε έκτακτες περιστάσεις να γίνεται ένα e- briefing, ένα ηλεκτρονικό briefing: «Υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες να γίνεται και πιστεύουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε», σημείωσε προαναγγέλλοντας επίσης την πρακτική «συναντήσεων με τον Τύπο» (meet the press) του προέδρου του κόμματος.
«Σε τακτά χρονικά διαστήματα - φιλοδοξία μας είναι μία φορά το μήνα- ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να σας συναντά, για μια φιλική, off the record, γενική συζήτηση», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, προκαλώντας δημοσιογραφικά χαμόγελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: