slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εικόνα κατάρρευσης των Νοσοκομείων



Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, η υποχρηματοδότηση, η διάλυση του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε συνδυασμό με μια σειρά αποφάσεις από την πλευρά των «υπευθύνων» έχουν επιδεινώσει την ούτως η άλλως τραγική εικόνα των Δημόσιων Νοσοκομείων.



Καθημερινά προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία κλινικών και υπηρεσιών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν αποφεύγονται και τα λουκέτα. Πρόσφατα είναι τα προβλήματα στη Λειβαδιά, στο ΠΑΓΝΗ, στην Πρέβεζα στους Μολάους ενώ ο κατάλογος φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό.

Οι μνημονιακές πολιτικές δεν χτυπάνε μόνο τις εργασιακές σχέσεις τους μισθούς και την κοινωνική ασφάλιση. Δεν περιορίζονται μόνο στην εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και των Δημόσιων Επιχειρήσεων. Δεν στραγγαλίζουν τη χώρα με νέα δυσβάσταχτα χρέη που θα τα πληρώνουν αρκετές γενιές ακόμα. Δυστυχώς διαλύουν και κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Δημόσια Υγεία.

Γι’ αυτό και η αντίσταση με στόχο να μπει φρένο στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα συνδικάτα των υγειονομικών χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση και να οργανώσουν αυτόν την πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών.

Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: