slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΕΔΕ: Σύσκεψη για τα προβλήματα σε Πάρο, Νάξο και Αντίπαρο



Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα και την ανάπτυξη των νήσων Πάρου, Νάξου και Αντιπάρου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πάρου, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Τα θέματα που ανεδείχθηκαν σχετίζονταν με την έλλειψη του προσωπικού, σε σημείο που να μη μπορεί στην Αντίπαρο να συνταχθεί προϋπολογισμός, στα έργα του ΕΣΠΑ που, όπως σε όλη την Ελλάδα, έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησής τους, στα προβλήματα αφαλάτωσης τα οποία πλήττουν και πολλές άλλες νησιωτικές περιοχές, στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στη λειτουργία ΧΑΔΑ στις εν λόγω περιοχές, στην έλλειψη ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στα υπολειτουργούντα κέντρα υγείας και πλήθος άλλων καθημερινών ζητημάτων.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού των εν λόγω περιοχών και στο πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί αυτή η ανάπτυξη το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η ολοκλήρωση του αεροδρομίου της Πάρου, η δυνατότητα λειτουργίας υδροπλάνων κ.λπ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως “μπορούμε να ελπίζουμε σε μία Ελλάδα καλύτερη από αυτή που ζούμε, αρκεί να συνεργαστούμε και να αντιληφθούμε τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις ομορφιές της χώρας μας και το επιχειρείν των Ελλήνων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα για την εθνική σωτηρία της χώρας μας και θα κάνει τα πάντα για την ανάπτυξή της”.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: