slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ο Γάμος" με την Άννα Βαγενά στον πύργο Μπαζαίου


Η αξιόλογη και συγκινητική παράσταση «Ο Γάμος», της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη, με την σπουδαία ηθοποιό Άννα Βαγενά να πρωταγωνιστεί, έρχεται την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στον πύργο Μπαζαίου στη Νάξο.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας από τα Αμπελάκια Θεσσαλίας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, με γενναιότητα, τη μοίρα τη δική της και συγχρόνως των χιλιάδων γυναικών, συζύγων και μανάδων του τόπου μας.

Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Κριτικές για την παράσταση:

«Συνταρακτικό εθνικό γεγονός, μικρό θαύμα. Η Λενάκι του Γάμου και της Άννας Βαγενά είναι μια γυναίκα σύμβολο, ένα "ριζιμιό λιθάρι" και η ερμηνεία της Βαγενά συνταρακτική» Κώστας Γεωργουσόπουλος, εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

«Η Άννα Βαγενά ενσαρκώνει τους ρόλους της με τρόπο βιωματικό και αυθεντικότητα αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτό και είναι μοναδική όταν ανατρέχει σε κείμενα-συναξάρια της ελληνικότητας, της εθνογραφικής μνήμης, της λαϊκής ευαισθησίας και του γυναικείου ζητήματος – από την «Τύχη της Μαρούλας» μέχρι το «Γάλα» και από την «Αγγέλα Παπάζογλου» μέχρι τον «Γάμο».

Ιλειάνα Δημάδη, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, 15/1/15



Χώρος

Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου

12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού

Τηλ. 2285 031402

Τιμή Εισιτηρίου: 12€

Δεν υπάρχουν σχόλια: