slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς και Ντόρα στην "ζυγαριά" Καραμανλή

Του Γιάννη Πιτταρά
ipittaras@gmail.com
http://www.huffingtonpost.gr/
Σημείο αναφοράς που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα των εσωκομματικών ισορροπιών εξακολουθεί να αποτελεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης, σε μια χρονική συγκυρία όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται διχασμένο με αφορμή την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή όταν και θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία που επιδιώκει η
κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους.
Μέσα στο κλίμα αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαία η φημολογία για το ραντεβού Καραμανλή-Σαμαρά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το μπαράζ πληροφοριών περι επικείμενου τετ α τετ του πρωην αρχηγού της ΝΔ με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόσφατη άλλωστε ονομαστική του εορτή ήταν για πολλά στελέχη της ΝΔ - γνωστά και άγνωστα - αφορμή για να του διατυπώσουν δια ζώσης τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για την πορεία της παράταξης και την εικόνα που παρουσιάζει μετά την εκλογική ήττα.
Το βιβλίο μάλιστα που του δώρισε ένας εκ των απλών επισκεπτών του υπό τον τίτλο "Η επιστροφή" ήταν απλώς άλλη μια έκφραση των αισθημάτων των υποστηρικτών του και ο διακαής - ίσως - πόθος ακόμα περισσότερων για την επαναδραστηριοποίηση του στα κομματικά δρώμενα.
Όσο για τον ίδιο; Η τακτική των ίσων αποστάσεων είναι κάτι που δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να απεμπολήσει, ενώ όπως λένε και οι άμεσοι συνεργάτες του «δεν πρόκειται να γίνει η αφορμή για έναν εμφύλιο».
Δημοσίως ωστόσο, στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό του κ.Καραμανλή δεν διστάζουν να διατυπώνουν ανοιχτά τις απόψεις τους για την τακτική της σημερινής ηγεσιας της, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να εμφανίζεται ως ο πιο σκληρός εκφραστής της "Καραμανλικής" πλευράς.
Αν μαλιστά κάποιος επιχειρήσει να προχωρησει και σε ακόμα πιο διασταλτικές ερμηνείες, τότε η εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης της Δ.Α.Π Πολιτικού παρουσία τοσο της Ντόρα Μπακογιάννη και του Ευάγγελου Αντώναρου, είναι βέβαιο πως θα δώσει τροφή στους απανταχού σεναριολογους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: