slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η περιφέρεια Ν.Αιγαίου στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων



Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανώτρια με τον σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Φιλήμονα Ζαννετίδη.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Οι απόγονοι ενός εκλεκτού τμήματος του Ελληνισμού μαζί με όλους εμάς και τους απανταχού Έλληνες σε όλο τον κόσμο τιμούμε σήμερα, με αισθήματα δέους, εθνικής ανάτασης αλλά και με ιδιαίτερη συγκίνηση, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο γενοκτονίες του εικοστού αιώνα, την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η μνήμη μας ανατρέχει στην ιστορία και στέκεται με προσοχή σ΄ αυτό το φρικαλέο έγκλημα που όλοι ευχόμαστε να είναι το τελευταίο.

Θυμόμαστε λοιπόν, τιμούμε αλλά και αγωνιζόμαστε χωρίς μισαλλοδοξία και αλυτρωτισμό για να μην υπάρξει ξανά άλλη τέτοια μαύρη σελίδα στην ιστορία του γένους μας. Θέλω να ευχαριστήσω αλλά και να συγχαρώ εκ μέρους της Περιφέρειας, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» κα Φωτεινή Ελευθεριάδου αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους να καλέσουν τον κ. Σάββα Καλεντερίδη που με ακρίβεια και εναποθέτοντας ιστορικά ντοκουμέντα φώτισε στο μυαλό μας μια από τις πιο πικρές αλήθειες της ιστορίας του γένους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: