slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγκέντρωση αύριο στην Σύρο για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ - Όλοι εκεί!



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εναντίον της προωθούμενης φοροεπιδρομής στα νησιά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 9:00 μμ στην πλατεία Α. Κουτσοδόντη (δίπλα από το καφέ Πειραματικό).

Η συγκυβέρνηση προωθεί αύξηση στον ΦΠΑ στα είδη ένδυσης-υπόδυσης, στα καταστήματα έργων τέχνης καθώς επίσης και στα κοσμηματοπωλεία. Όποιος διαθέτει στοιχειώδη κοινή λογική καταλαβαίνει ότι με αυτή το τραγελαφικό μέτρο, χτυπάει τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, στις νησιωτικές περιοχές μάλιστα που περιμένουν το καλοκαίρι ως δώρο Θεού. Δουλεύουν πέντε μήνες και είναι υποχρεωμένοι να αντεπεξέλθουν σε έξοδα δώδεκα μηνών! Οι φωστήρες του υπουργείου οικονομικών αποδεικνύουν και στην πράξη αυτό που ομολόγησε η κυρία Βαλαβάνη πριν από λίγες ημέρες. Ότι έμαθαν να κάνουν φέτος την φορολογική τους δήλωση! Κοινώς, είναι άσχετοι!


Θα μας πουν κάποιοι -με το δίκιο τους- "Γιατί, οι προήγουμενοι δεν έβαλαν φόρους;" . Ναι, έβαλαν. Αλλά τους έβαζαν όταν δεν είχαν άλλη επιλογή. Όχι για να πληρώνουν τους 120 κηπουρούς της ΕΡΤ και τις καθαρίστριες των 1500€. Ούτε για να δώσουν αυξήσεις στους φτωχούληδες εργατοπάτερες της ΔΕΗ.

Πάντως η συγκέντρωση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο νησί αποτελεί το κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες και από ότι θυμόμαστε, σε κάθε αντικυβερνητική συγκέντρωση κατέβαιναν όλοι οι αριστερόστροφοι κουλτουριάρηδες στην πλατεία. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι οι περισσότεροι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι που ελάχιστα ενδιαφέρονται για τον τουρισμό αφού πέφτει το μηνιάτικο ζεστό βρέξει-χιονίσει. Τώρα θα δείξουν την ίδια ευαισθησία και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους τους που πλήττονται από τα (μνημονιακά, αφού τελικά η κατάργηση με ένα άρθρο ήταν σχήμα λόγου, όπως είπε και η μέγιστη Ζωή) φοροεισπρακτικά μέτρα; Αλλά ξέχασα. Οι καταστηματάρχες είναι καπιταλιστικά γουρούνια, υπάλληλοι της Μέρκελ και των αγορών. 

Ζήτω η αντίσταση του φραπέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: