slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κάνει μεγάλο άλμα προς τα πίσω - και ας ελπίσουμε όχι προς την καταστροφή



Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη χθεσινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας έδωσε εξετάσεις στους σκληρούς του κόμματός του, τους οπαδούς της ρήξης και της χρεοκοπίας, επιλέγοντας για αυτή του την εμφάνιση την λεβέντικη ρητορική. Ούτως ή άλλως με τους μέσα διαπραγματεύεται και στο εσωτερικό ακροατήριο απευθύνεται.
Στο πλαίσιο αυτό προσπάθησε  να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα ως απολογισμό του πρώτου τετραμήνου  της κυβέρνησης  της "πρώτης φοράς αριστερά ".
Υπάρχει όμως και ο άλλος, ο πραγματικός απολογισμός. Ας υπενθυμίσουμε, τελείως ενδεικτικά, 10 σημαντικά σημεία του:

1.    Η οικονομία οδηγείται και πάλι σε ύφεση που θα φέρει και διόγκωση της ανεργίας. Ούτε λόγος για επενδύσεις και ανάπτυξη (την περιμένουμε από την Βενεζουέλα). Ακόμη και τα έργα υποδομής δεν προχωρούν.
2.    Το δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, η εσωτερική στάση πληρωμών έχει επιβληθεί, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διευρύνονται, η ρευστότητα είναι άγνωστη λέξη στην αγορά, οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία χιλιάδες επιχειρήσεις.
3.    Οδηγούμαστε ολοταχώς σε νέο μνημόνιο και φοροεπιδρομή  υπό την απειλή του Grexit  ή  σε χρεοκοπία που θα φέρει όχι κάποια μέτρα λιτότητας, αλλά τραγική καθολική λιτότητα.
Και από την άλλη πλευρά χαρίζονται οφειλές σε αυτούς που ήταν πρωταθλητές στη φοροκλοπή και στη φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο.
4.    Τα ποσά που διατέθηκαν για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι μόνο το 40% των όσων δόθηκαν πέρσι ως κοινωνικό μέρισμα, και το 10 % των όσων έταξαν στην Θεσσαλονίκη. Ο θεσμός του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος εγκαταλείπεται.
5.    Η υγεία και τα ασφαλιστικά Ταμεία καταρρέουν, ενώ οι αρμόδιοι ασχολούνται με το στασίδι τους στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές. Τα αποθεματικά Ταμείων, ΟΤΑ, Οργανισμών δεσμεύονται με ΠΝΠ και απειλούνται με εξαφάνιση.
6.    Ο κομματισμός, ο νεποτισμός, οι πελατειακές σχέσεις κυριαρχούν στο δημόσιο, ενώ Υπουργοί υπογράφουν συμβάσεις προσλήψεων με τα αζημίωτο.
7.    Η συντηρητική αντιμεταρρύθμιση, η παράδοση  στα οργανωμένα συμφέροντα, o πόλεμος κατά της αριστείας χαρακτηρίζουν την πολιτική στην Παιδεία.
8.    Πλήρης ακινησία για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα κρίνει δικαιώματα και επιδοτήσεις 700.000 δικαιούχων μέχρι το 2020. Δέσμευση χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
9.    Οι αδιαφανείς συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και οι βόλτες με τα ελικόπτερα αποτελούν τις ασχολίες του ΥΠΕΘΑ. Στην εξωτερική πολιτική η χώρα απομονώνονται από τους παραδοσιακούς συμμάχους της. Οι μεγάλες πολιτικές για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων υπονομεύονται.
10.   Καλλιεργείται και πάλι ο διχασμός, κυριαρχούν οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων με σταλινικές μεθόδους, και μάλιστα την ίδια ώρα που με φωτογραφικές διατάξεις επιχειρείται η αποφυλάκιση των τρομοκρατών.

Και όλα αυτά σε λίγο παραπάνω από 100 ημέρες. Που δυστυχώς αρκούν για το μεγάλο άλμα προς τα πίσω (και ας ελπίσουμε όχι προς την καταστροφή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: