slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια»για το θέμα των μουσείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Πέμπτη 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Απεράθου πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια». Το πρώτο θέμα ήταν η συζήτηση για τις εξελίξεις στο ζήτημα των μουσείων. Στο συμβούλιο παρευρέθηκαν  τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Απεράθου και πολίτες. Διαπιστώθηκε η πολυπλοκότητα του θέματος και παρά την ενημέρωση από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, υπήρχαν αναπάντητα ερωτήματα. Για το λόγο αυτό προτάθηκε μια ανοιχτή συζήτηση για να ενημερωθούν σχετικά οι πολίτες του χωριού. Η πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – μέλος του τοπικού συμβουλίου – ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.
Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 15 Μαΐου, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου.
«Ε! αν τσι ’δετε  εσείς, τσι ’δαμε και εμείς».
Μετά από αναμονή 45 λεπτών, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε συνάντηση στο σπίτι της προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. παρουσία των Δημάρχου, προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, κάποιων μελών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και των ιδρυτών του μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Κρίνουμε απαξιωτική αυτή τη στάση του Δημάρχου, του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και της προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. προς το σύλλογο, αλλά κυρίως προς τους συγχωριανούς μας που ήθελαν να ενημερωθούν.
Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια» καθώς και οι συγχωριανοί που προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και εναντιώνονται σε τέτοιες τακτικές.

Υ.Γ. Τουλάχιστον, ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι στο εξής ερώτημα: τη Δευτέρα 18 Μαΐου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ποιο μουσείο θα επισκεφθούν τα παιδιά μας;;;

Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: