slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Απειράνθου Λογοθέτης Εμμανουήλ Ελευθερίου για το θέμα των μουσείων


Τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες διάφορες διαβουλεύσεις και συζητήσεις πραγματοποιούνται εντός του χωριού μας με θέμα τα μουσεία. Τοπικοί φορείς, Δημοτικές αρχές και λοιποί υπεύθυνοι με συλλογικούς και μη τρόπους εκφράζουν και «επιβάλλουν» τις απόψεις τους.
Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» την Πέμπτη 14 Μάη πραγματοποίησε τακτικό συμβούλιο με ένα εκ των θεμάτων τα μουσεία. Μαζί με το άλλο μέλος της Τοπικής Κοινότητας παραβρεθήκαμε στο συμβούλιο και πρότεινα ανοιχτή συζήτηση- ενημέρωση, η οποία έγινε δεκτή, με στόχο να συζητηθεί το θέμα των μουσείων με όλους τους απαραίτητους φορείς και

τους συγχωριανούς, που θεωρώ ότι οφείλουν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση.

Παρ’ όλο που αρχικά συμφωνήθηκε να γίνει η συζήτηση την Παρασκευή 15 Μάη και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου με παραβρισκόμενους τον Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου και την πρόεδρο και τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με αδιαφανείς διαδικασίες αποφασίστηκε να παρθούν οι αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών σε σπίτι του χωριού μας.

Καταδικάζω τη διαδικασία και οφείλω να πω ότι δεν ήταν η χαρακτηριστικά αργοπορημένη καθυστέρηση ενημέρωσής μου για την αλλαγή του τόπου συζήτησης που με έκανε να μην βρεθώ στο σπίτι και να είμαι δίπλα στους συγχωριανούς μου στο Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά οι μη συλλογικές τακτικές που ακολουθούνται εις βάρος των πολιτών του χωρίου μας και της τοπικής μας κοινωνίας.

Μη μακρηγορώντας αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να συναποφασίζουμε τι είναι καλύτερο για τα μουσεία μας και πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι οι φορείς και εγώ μαζί πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να δεσμευόμαστε να πραγματοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται από κοινού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: