slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Χατζημάρκου - Κουκά για την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ στα νησιά


Την άποψη ότι η Πολιτεία θυμάται τα νησιά «μόνο όταν έχει ανάγκη από έσοδα» εξέφρασαν στην κοινή τους δήλωση για την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.
Με αφορμή τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου στο νησί της Μυκόνου, στα οποία αναδείχθηκε η παντελής αδυναμία του ΕΚΑΒ να προσφέρει τις υπηρεσίες του, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Κουκάς τόνισαν ότι «τα νησιά αποτελούν στόχο μόνο φορολογικών επιδρομών», ενώ ζήτησαν να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει (και) τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Το πλήρες περιεχόμενο της κοινής δήλωσης του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του δημάρχου Μυκόνου έχει ως εξής:

«Η γύμνια που αναδείχθηκε ως προς την κάλυψη από το ΕΚΑΒ, το διήμερο που προηγήθηκε, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα νησιά μας αποτελούν στόχο μόνο φορολογικών επιδρομών. Η Πολιτεία τα θυμάται μόνο όταν έχει ανάγκη από έσοδα.

Με την ίδια ευκολία με την οποία στοχοποιεί, δυσφημεί και σχεδιάζει την εξόντωσή τους, απαιτούμε να σχεδιάζει και τη τήρηση των στοιχειωδών υποχρεώσεών της απέναντί τους.

Τα όσα τραγικά βιώνουμε, εμάς δεν μας κάνουν να λειτουργήσουμε με τον ίδιο εκδικητικό τρόπο που λειτουργεί η Πολιτεία και σε αντίθεση με αυτήν, προτείνουμε να μας δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να την στηρίξουμε και στο θέμα του ΕΚΑΒ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: