slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα θέματα των εμπόρων αλλά και της δημόσιας υγείας συζήτησαν στην Πάρο οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός


Απανωτές συσκέψεις και συζητήσεις για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί.

Στις συσκέψεις αυτές συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, ο νέος διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, ο έπαρχου Παρου Κώστας Μπιζάς, ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη δημόσια υγεία στην Πάρο και Αντίπαρο, φορείς των δύο νησιών, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.



Απαραίτητος ο γιατρός γενικής ιατρικής και ο παιδίατρος

Κεντρικό θέμα των εκτενών συζητήσεων ήταν - κυρίως - η έλλειψη γιατρών γενικής ιατρικής και παιδιάτρου, αλλά και η ανάγκη αντικατάστασης του ασθενοφόρου στην Αντίπαρο, με τον διοικητή της ΥΠΕ και τους δύο βουλευτές να αναλύουν την κατάσταση, σκιαγραφώντας με τα πιο μελανά χρώματα το σημερινό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μετά από τις συλλογικές αυτές διαδικασίες, πάρθηκε η απόφαση διεκδίκησης τουλάχιστον δύο γιατρών (ενός γενικής ιατρικής και ενός παιδιάτρου) για το Κ.Υ. Πάρου, με βάση τις προκηρύξεις που επίκεινται για τους 1.090 μόνιμους γιατρούς πανελλαδικά, καθώς και τις 4.500 θέσεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού. Επίσης, από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ προέκυψε η δέσμευση να διερευνηθεί το θέμα του ασθενοφόρου της Αντιπάρου.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να κυλήσει απρόσκοπτα η τουριστική περίοδος και να υπάρξει επαρκής υγειονομική κάλυψη, μέσω καλοκαιρινών μεταθέσεων κλπ.



Θα ξαναλειτουργήσει (;) το σκάφος του Βελέντζειου

Τέλος, ξεχωριστή συνάντηση έγινε με αντιπροσωπεία του Βελέντζειου Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε η δέσμευση για επιτάχυνση των διαδικασιών επαναλειτουργίας του υγειονομικού αεροσκάφους, με στόχο την εξυπηρέτηση των διακομιδών, όχι μόνο της Πάρου και της Αντιπάρου, αλλά και της Νάξου, όπως επίσης και κοντινών νησιών που διαθέτουν αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: