slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άνω κάτω η κυβέρνηση από την τροπολογία Λαφαζάνη για το τέμενος στο Βοτανικό


Οι ΑΝΕΛ ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας, την οποία χαρακτηρίζουν ως άκαιρη και άσχετη
Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία από τους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Τσιρώνη και Αριστείδη Μπαλτά, η οποία προβλέπει αλλαγές στη χωροθέτηση του οικοπέδου που έχει οριστεί για την δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό.

Οι εταίροι της κυβέρνησης «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ζητούν την απόσυρση της επίμαχης υπουργικής τροπολογίας, την οποία χαρακτηρίζουν ως άκαιρη και άσχετη.

Ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάννης έθεσε το πολιτικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης τροπολογίας στην σφαίρα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Υπογράμμισε ότι «η Τουρκία δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου τόσο σε σχέση με τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις της από το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις για την επαναπροώθηση των προσφύγων - μεταναστών στις χώρες από τις οποίες εισήχθησαν στην Ε.Ε.».

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε την άποψη ότι είναι τουλάχιστον άκαιρη μίας τέτοιας τροπολογίας σε ένα άσχετης θεματολογίας νομοσχέδιο», τόνισε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: