slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εποικοδομητικές συναντήσεις του Νίκου Συρμαλένιου με φορείς της Νάξου Απόλλωνα, Κωμιακή, Κόρωνο, Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.


Διήμερη επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησεο Νίκος Συρμαλένιος στις 4 και 5 Μαϊου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, περιόδευσε στον Απόλλωνα, στην Κωμιακή, στην Κόρωνο, ενώ συνάντησε και τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Τέλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης "Πολίτες για τα νησιά μας".
Πιο συγκεκριμένα, στον Απόλλωνα συνομίλησε με μεγάλη ομάδα κατοίκων για τα σοβαρά προβλήματα του οικισμού και ιδιαίτερα για τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν τον όρμο στη...
μεγάλη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα. Επίσης, με έμφαση τέθηκαν τα θέματα του αλιευτικού έργου που παρά τη θετική απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καν ξεκινήσει, το θέμα της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και τα ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη αδειοδοτήσεων της λιμενικής ζώνης. Απέναντι στην εύλογη ανησυχία των κατοίκων, ο Νίκος Συρμαλένιος δεσμεύτηκε να συμβάλει στην κατά το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Στη σύντομη παραμονή του στην Κωμιακή, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του χωριού Αντώνη Αλιμπέρτη, όπου τέθηκε το θέμα της παντελούς έλλειψης γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία των ορεινών χωριών, ενώ στην Κόρωνο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νίκο Χουζούρη και κατοίκους του χωριού. Βασικό θέμα αποτέλεσε η ενημέρωση γύρω από το ζήτημα της σμύριδας, μετά και την πρόσφατη συνάντηση των σμυριδεργατών με τον υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, κατά την οποία υπήρξαν πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων, όσο και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ορεινής Νάξου.
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Δ. Καπούνη και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, συζητήθηκαν τα θέματα της μετατροπής της Ένωσης σε Α.Ε., τη διαμόρφωση της δομής των τοπικών συνεταιρισμών στη Νάξο αλλά και στις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό, τη δημιουργία των Οργανώσεων Παραγωγών, τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό, το ζήτημα του χρέους της Ένωσης προς την τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) και τη μελέτη εξυγίανσής της. Τέθηκαν επίσης ως αιτήματα : α) η προώθηση του φράγματος του Τσικαλαριού β) η διεύρυνση της λογικής των κριτηρίων των επιδοτήσεων γ) η επιδότηση μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από τα νησιά προς το κέντρο.
Τέλος, ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με τον Βασίλη Βρούτση και αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης "Πολίτες για τα νησιά μας", όπου έγινε εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα φλέγοντα θέματα της Νάξου, όπως τα οξυμμένα προβλήματα του νοσοκομείου, τα ζητήματα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, το σταμάτημα των μεγάλων αιολικών πάρκων, ζητήματα λειτουργίας και οικονομικού χρέους του δήμου, η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: