slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ντάισελμπλουμ: Όχι εκταμίευση πριν από συμφωνία και εφαρμογή - Οι πραγματικές συνομιλίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα


«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα σημείωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη θα αρχισουν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των θεσμών(αλλιώς τρόικα) στις Βρυξέλλες διευκρινίζοντας ότι γενικώς οι συζητήσεις θα διεξάγονται στις Βρυξέλλες και ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα είναι καλοδεχούμενα και στην Αθήνα. 
«Είχαμε μια μικρή συζήτηση για την Ελλάδα και εστιάσαμε στη διαδικασία που θα έπρεπε να είχε αρχίσει ήδη. Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Οι συζητήσεις πρέπει και θα αρχίσουν την Τετάρτη», πρόσθεσε. «Το βασικό μου μήνυμα είναι ότι πέρασαν εβδομάδες συζητώντας που θα γίνονται οι συναντήσεις και αυτό είναι χάσιμο χρόνο – δεν μπορώ να είμαι πιο ξεκάθαρος», υπογράμμισε τονίζοντας ότι «οι πραγματικές συνομιλίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα». Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση που ακολούθησε τόνισε ότι όσον τον αφορά «δεν θα ξαναϋπάρξει συζήτηση για το ποιος συναντάει ποιον και που». 
Σημείωσε επίσης ότι δεν έγινε συζήτηση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση με την προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία σε όλο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και να γίνει εφαρμογή των συμφωνηθέντων – δεν θα γίνει ανάποδα, δεν πρόκειται να υπάρξουν εκταμιεύσεις πριν τη συμφωνία και εφαρμογή».
Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ακόμη ότι «υπογραμμίσαμε επίσης τη δέσμευση να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και να μην ακυρωθούν οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις». Επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: