slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα… "δικά" τους παιδιά επέλεξαν οι υπουργοί της κυβέρνησης για συνεργάτες

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις ειδικών συμβούλων στα πολιτικά γραφεία
Στη λύση των «δικών τους» ανθρώπων στρέφονται οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να στελεχώσουν τα ιδιαίτερα γραφεία τους. Μια επιλογή που γίνεται ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια, καθώς μόνο οι «έμπιστοι» μπορούν να ακολουθήσουν κατά γράμμα την πολιτική των προϊσταμένων τους.

Όπως έγραψε το SECRET, ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά, στελέχη, λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στα κομματικά όργανα έχουν προτεραιότητα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του πρωθυπουργού και γιος του Ηρακλή Τσίπρα, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ειδικός σύμβουλος στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Τσίπρας είναι διεθνολόγος και αρθρογραφεί για διεθνή θέματα στην εφημερίδα «Αυγή». Στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης έχει πλέον στην ομάδα του τον πρώην δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Γιώργο Φλωράτο, ενώ τρία εξέχοντα νεότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει θέσεις-κλειδιά. Ο λόγος, αρχικά, για τη Μαργαρίτα Σύρκου, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία έχει και δική της επιχείρηση παροχής συμβουλών σε θέματα μάρκετινγκ και πωλήσεων (γραμμένη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών). Ωστόσο, είναι πιο γνωστή από το προηγούμενο πόστο της ως υπεύθυνης επικοινωνίας του καφέ-βιβλιοπωλείου «Φλοράλ» στην πλατεία Εξαρχείων. Επειτα, ο Σέργιος Σερμπέτης, εργατολόγος, θα είναι ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Εργασίας και διευθυντής του γραφείου θα είναι ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, καθηγητής σε ΤΕΙ και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα πρώτα γραφεία που άρχισαν να στελεχώνονται είναι και αυτό του υπουργού Οικονομίας. Ο κ. Γιώργος Σταθάκης έχει πάρει στο γραφείο του ως ειδικές συμβούλους τις Ελένη Ζέρβα, Καλοτίνα Καραγεωργίου, Ελένη Πρεσβέλου.
http://www.parapolitika.gr/Contents/Item/Display/149020

Δεν υπάρχουν σχόλια: