slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου με μεγάλη χαρά και τιμή, σας προσκαλεί ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 στην παρουσιάση του βιβλίου του Αρεοπαγίτη, κου Δημήτρη Ι. Μουστάκα,"Απεραθίτικες Αναμνήσεις και Στιγμιότυπα".

O Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου με μεγάλη χαρά και τιμή, σας προσκαλεί στην παρουσιάση του βιβλίου του Αρεοπαγίτη, κου Δημήτρη Ι. Μουστάκα,"Απεραθίτικες Αναμνήσεις και Στιγμιότυπα".          
Τ΄ Απεράθου, οι Χωριανοί, οι στιγμές και οι μνήμες, παρουσιάζονται με σεβασμό και νοσταλγία
από έναν σπουδαίο
Ά ν θ ρ ω π ο που έζησε στο χωριό και ζυμώθηκε μαζί του. Ελάτε να κάνουμε μια "βουτιά στο παρελθόν" του Τόπου μας, το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 19:00μμ στο Πολιτιστικό χώρο "Καμίνι" του Δήμου Γαλατσίου (Καραϊσκάκη & Ρεθύμνης).Το βιβλιο είναι "αφιερωμένο" σε
όλους εμάς και στον καθένα χωριστά. Σας περιμένουμε! Oμιλητές θα είναι:

Μανώλης Γλέζος Βουλευτής
Μίκης Πρωτοππαπαδάκης τ.Βουλευτής και Υπουργός.
Μιχάλης Δέτσης τ.Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Βασίλης Κατεινάς Μηχανικός
Δημήτρης Κώτσος διακεκριμένος φιλόλογος.
Αποσμάσματα απο το έργο του συγγραφέα θα διαβάσουν:
Η Σέβη Αυγερινού δικηγόρος.
Η Μαρουδιά Σταυριανού ειδική παιδαγωγός και Γραμματέας του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου.
Η Δέσποινα Ροβόλα Φοιτήτρια και
Η Σοφία Κυριακουλέα Φοιτήτρια.
Βιολί θα παίξει ο Μανώλης Μπελιώτης (Μεντρινός).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα.
Ο Δημήτρης Ι.Μουστάκας γεννήθηκε στο Αχλάδι της Β.Α.Εύβοιας.Τελείωσε το Λύκειο Λίμνης Εύβοιας το 1966 και,στη συνέχεια, μετά απόεξετάσεις,φοίτησε στη σχολή Υπενωματαρχών. Παράλληλα πέτυχε και στη Νομική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Όταν,μετά από εξετάσεις,προήχθη στον βαθμό του Ενωμοτάρχη,τοποθετήθηκε διοικητής(Αστυνόμος) στον (τότε) Σταθμό Χωροφυλακής Απειράνθου το Μάρτη του 1970,Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι τον Οκτώβρη του 1971,οπότε και παραιτήθηκε από το σώμα της Χωρ/κης.
Παντρεύτηκε την Απεραθίτισα Διαλεκτή Κληρονόμου (του Ματθαίου του Στοβάκη) και έτσι έγινε και τυπικά Απεραθίτης.
Στο μεταξύ περάτωσε τις σπουδές του στο Παν/μιο και,μετά από εξετάσεις,εισήλθε στο Δικαστικό σώμα το 1974,στο οποίο παραμένει και σήμερα με τον ανώτατο βαθμό του Αρεοπαγίτη.
Ασχολείται,παράλληλα,με τη λογοτεχνία (ποίηση,πεζό λόγο) έχοντας εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε τοβιβλίο του "Μικρή Οδύσσεια και άλλες ιστορίες"στη σειρά "Παιδική Λογοτεχνία"των εκδόσεων Λιβάνη.
Σαν συγγραφέας έχει τιμητικές διακρίσεις από σχετικούς φορείς.
Στο τέλος του βιβλίου του ο αξιαγάπητος ανώτατος δικαστικός και συγγραφέας εκφράζοντας τον ψυχικό του κόσμο και την ευαισθησία του,θέλοντας να "¨δικαιολογήσει"την ανάγκη δημοσίευσης των αναμνήσεων του λέει χαρακτηριστικά:
"Οι αναμνήσεις μες το νου,
αστράκια μύρια τ' ουρανού,
που λάμπουν,που χορεύουν.
Και λες πως κάτι καρτερούν,
προσμένουν και το λαχταρούν,
μιαν έξοδο γυρεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: