slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κεφαλογιάννης: Πληγώνει τη Νέα Δημοκρατία το θέμα Μπαλτάκου


Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος στην πορεία για τις ευρωεκλογές, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος προήδρευσε σήμερα, στη Λάρισα, σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης των μελών της ΝΔ, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει ευρωεκλογών.

Το θέμα που τίθεται στις εκλογές αυτές, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, δεν είναι η επιλογή μεταξύ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς. Σήμερα, υποστήριξε, συγκρούονται δυο κόσμοι και οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει ανάμεσα στις 25 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, χωρίς να επιδοθεί σε πειράματα που μπορεί να την οδηγήσουν σε αχαρτογράφητα νερά, όπως της Αργεντινής, του Εκουαδόρ και της Κούβας. Εξέφρασε ωστόσο την εμπιστοσύνη του στην ωριμότητα του ελληνικού λαού, η οποία, όπως είπε, «αποτελεί εγγύηση ότι πάμε στην σωστή κατεύθυνση».

Για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί λίγο πριν το Πάσχα, ή αμέσως μετά.

Ο βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρηση, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Μπαλτάκου. Παραδέχθηκε μεν ότι είναι ένα θέμα που «πληγώνει και στεναχωρεί» τη ΝΔ, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι «ο Τ. Μπαλτάκος δεν εκπροσωπεί τίποτα για τη ΝΔ» και ξεκαθάρισε: «για μας δεν είναι θέμα πολιτικό. Δεν μας επηρεάζει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές ούτε κατ ελάχιστο. Δεν μπορεί να δημιουργήσει θέμα, ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον πρωθυπουργό».

Παρατήρησε ότι κανείς, εκτός από τη Δικαιοσύνη, δεν διώκει την «Χρυσή Αυγή» και εξέφρασε την απορία του, για τη στάση της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα. Αναρωτήθηκε αν, με τη στάση τους, θεωρούν ότι η «ΧΑ» διώκεται πολιτικά. «Αν αυτή είναι η θέση τους να βγουν να μας του πουν ανοιχτά» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Τέλος, εκτίμησε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να βγάλει και Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: