slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ-VPRC: Μια χαρά άμα ο ΣΥΡΙΖΑίος Βερναρδάκης μας δείχνει μόνο 2,5% πίσω... στις εκλογές μας έδειχνε 6%

[H VPRC, του γνωστού υπαλλήλου του ΣΥΡΙΖΑ Βερναρδάκη, είναι γνωστή για το… "προχωρημένο" μοντέλο που εφαρμόζει στις μετρήσεις της και βάση του οποίου είχε «προβλέψει» στις προηγούμενες εκλογές,πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας 6 μονάδες οταν και εδινε στη ΝΔ 14,2% (!)... λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Μαΐου (σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να δημιουργήσει εικόνα διάλυσης της ΝΔ), ενώ έδειχνε τη διαφορα αυξανομενη υπερ του ΣΥΡΙΖΑ 15 μερες πριν τις εκλογές Ιουνίου (από 2,5% σε 3,5%).
- Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε τη μέρα που προέκυψε το θέμα Μπαλτάκου και την.... προηγούμενη 
- Δίνει για τις ευρωεκλογές προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ
- Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και αμέσως μετά ακολουθούν Το Ποτάμι, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, η Ελιά και η ΔΗΜΑΡ

Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε στις 1 και 2 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων. Σημειώνεται ότι στην δημοσκόπηση δεν αποτυπώνεται η αντίδραση των ψηφοφόρων για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι τα εξής:

ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
ΕΛΙΑ: 5%
ΑΝΕΛ: 6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 11%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
ΚΚΕ: 7%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 7,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 8,5%







Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με αστάθμιστα δεδομένα τα ποσοστά είναι διαφορετικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει την διαφορά του με τη ΝΔ στις 3,2 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 17,2%, η ΝΔ 14%, οι αναποφάσιστοι έχουν 14,7%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 6,9% η Χρυσή Αυγή στο 6,7% εκείνοι που δεν θα ψηφίσουν είναι στο 5,2% το ΚΚΕ στο 4,8%, στο 3,8% οι ΑΝΕΛ, η Ελιά στο 2,7% και η ΔΗΜΑΡ στο 1,5%.




Ενα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό έχει ως κριτήριο ψήφου για τις ευρωεκλογές τα εσωτερικά θέματα της χώρας. Αυτό το ποσοστό φτάνει στο 69%.




Όσο για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωκλογές αυτό δεν είναι και πολύ φανατικό. Το 41% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται, το 24% ότι ενδιαφέρεται αρκετά, το 17% ότι ενδιαφέρεται πολύ και το ίδιο ποσοστό ότι ενδιαφέρεται λίγο.




Στο ερώτημα αν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό 60% είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει ενώ η αποχή είναι στα ποσοστά που συνήθως αγγίζουν το 14%.



Οι πολίτες δείχνουν να φοβούνται για το μέλλον όσον αφορά την ΕΕ παρά να είναι πηγή ελπίδας σε ποσοστό 52% ενώ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της.







newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: