slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.rizospastes.gr/
Η συλλογικότητα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ, φερόμενη να συνυπογράφει δια του εκπροσώπου της στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μαρκόπουλου το κείμενο που κυκλοφόρησε ως δήλωση «5 συνιστωσών» ή «δήλωση του Μανώλη Γλέζου που συνυπογράφουν συνιστώσες» διευκρινίζει ότι:

·         η δήλωση με την οποία συμφωνήσαμε σε μεγάλο βαθμό συντάχθηκε κατ’ αρχήν από το σ. Γ.Θεωνά και συμπληρώθηκε από τον Μ. Γλέζο ΠΡΙΝ τη συνεδρίαση ως κείμενο αρχών για χρήση ΜΕΣΑ στη συνεδρίαση της ΚΕ (τουλάχιστον έτσι θεωρούσαμε εμείς) και αναγνώσθηκε από τον σ. Γιάννη Θεωνά στις 18/5, πρώτου στη σειρά των ομιλητών μετά τις εισηγήσεις, και στοιχεία της χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς ομιλητές στη ροή της διαδικασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα των λιστών και της άμεσης ή όχι αυτοδιάλυσης των συνιστωσών και των τάσεων.
·         Μάθαμε, είδαμε και ακούσαμε ότι συμφώνησαν στην ουσία, (λίστες, ιστορικότητα, επιλογές) αν όχι και στη διατύπωση, και άλλες συνιστώσες αλλά και μεμονωμένοι σύνεδροι χωρίς δεσμεύσεις συγκροτήσεων.
·         ΟΥΔΕΠΟΤΕ τέθηκε θέμα δημοσιοποιήσεως της στον τύπο δεδομένου ότι ήταν μια τοποθέτηση και μόνο στη ροή της εσωτερικής διαδικασίας και από βασική θέση είμαστε κατά της δημοσιοποιήσεως εσωτερικών απόψεων και εγγράφων στον Τύπο αλλά και οπουδήποτε. Θεωρούμε ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ότι όσα συμβαίνουν και διαμείβονται στην εσωτερική διαδικασία ενός κόμματος ή οργανισμού αφορούν αυτόν καθεαυτό τον οργανισμό και όχι το σύνολο της κοινωνίας και δεν πρέπει να γίνονται βορά στα διαστρεβλωτικά σχέδια του κάθε κακοπροαίρετου εξωτερικού παρατηρητή. Γι αυτό και ζητήσαμε την απομάκρυνση των εκπροσώπων του Τύπου μετά το τέλος των εισηγήσεων, πράγμα το οποίο δεν έγινε παρά την επανειλημμένη έκκληση του Προεδρείου.
·         Επειδή σαν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ δηλώσαμε από το Σάββατο 18/5 το βράδυ ότι μας ικανοποιεί το γεγονός ότι πολλά από αυτά που θέταμε ως θέματα είχαν ήδη ενταχθεί στην επιχειρηματολογία πολλών ομιλητών από διάφορες συνιστώσες και τάσεις ενώ άλλα έμελλαν να κριθούν στις επερχόμενες ψηφοφορίες οι σύντροφοι δεν μας περιέλαβαν στην διαμοιρασθείσα στο σώμα και στον τύπο έκδοση της δήλωσης των «5 συνιστωσών» την Κυριακή το πρωί.
Το περίεργο είναι ότι ενώ στον τύπο αναφέρεται ως δήλωση «5 συνιστωσών» ή «δήλωση του Μανώλη Γλέζου που συνυπογράφουν συνιστώσες» σε εσωτερική ανάρτηση του διαμοιρασμένου κειμένου στο Newsit.gr και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και πιθανόν και αλλού αναφέρονται 6 υπογραφές μεταξύ των οποίων και η δική μου και της συλλογικότητας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ.
Επειδή το μόνο που συνυπογράψαμε δημόσια, και μετά το μοίρασμα της δήλωσης, στο τέλος της διαδικασίας ψηφοφοριών ήταν μόνο η τοποθέτηση σε ψηφοφορία από το σώμα της αλλαγής του ελάχιστου αριθμού συνέδρων από τις συνιστώσες (7 αντί για 5 πράγμα που απορρίφθηκε εξάλλου), θεωρούμε ότι αυτό έγινε αιτία για (ελπίζουμε) καλοπροαίρετο λάθος του συντρόφου της όποιας συλλογικότητας, κακώς πάντα, έδωσε τη δήλωση στον Τύπο.
Για την ιστορία, η όλη διαδικασία του διημέρου απέδειξε ότι η δημοκρατία στο κόμμα λειτουργεί και οποιαδήποτε πρόταση, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν είναι θέσφατο αλλά υπόκειται στην δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας, με ότι μπορεί αυτή να αναδείξει ως αποτέλεσμα.
Οδεύουμε λοιπόν προς ένα πλατύ δημοκρατικό συνέδριο που θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες που εκπλήσσονται από τη δυνατότητα ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές ή επιμέρους απόψεις να αναζητούν και να βρίσκουν την κοινή συνισταμένη για το καλό του τόπου.
Αυτή η πολύχρωμη δημοκρατία και η έλλειψη μονολιθικότητας, που είναι το γενεσιουργό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οδήγησε στο αποκτήσει την εμπιστοσύνη του λαού μας.

Για τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ
Αντώνης Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: