slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσίαση των προτάσεων της ΠΝΑ στην Ημερίδα για το «Ακτοπλοϊκό δίκτυο Νήσων Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Στην Ημερίδα με θέμα το «Ακτοπλοϊκό δίκτυο Νήσων Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου στην ν. Νάξο συμμετείχε ο  Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος ως εισηγητής για την περιφερειακή ενότητα των Κυκλάδων. 
Κατά την παρουσίαση της πρότασης του, τόνισε τον κεντρικό στόχο βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιωτικού συμπλέγματος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την ελαχιστοποίηση των ανισοτήτων σε ότι αφορά την διασύνδεση. 
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:


         Καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου βάση των σημερινών δεδομένων της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης της χώρας.
         Ανάπτυξη δικτύου συνδυασμένων μεταφορών με αεροπλάνα (διεθνή αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης και τα αεροδρόμια των λοιπών νησιών) σε συνδυασμό με το  δίκτυο των διανησωτικών γραμμών (δρομολόγια καθ’ όλο το έτος μεταξύ των πλησιέστερων σημείων των νησιών)  καθώς και τα υδροπλάνα.
         Εξεύρεση λύσης για την μείωση του κόστους μεταφοράς αγαθών στα νησιά.
         Αντικατάσταση της πολιτικής που είχε ως επίκεντρο το πλοίο με μια πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών.
         Αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού στόλου και μετασκευή πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία στην κατεύθυνση της πράσινης τεχνολογίας.
         Συνέργειες και με την αυτοδιοίκηση για την μείωση του λειτουργικού κόστους των πλοίων .
         Δημοσιοποίηση με κάθε μέσο των τακτικών δρομολογίων σε βάθος χρόνου ενός έτους καθώς και των έκτακτων.
         Εφαρμογή του Συντάγματος περί νησιωτικότητας και στις μεταφορές και προώθηση αντίστοιχων πολιτικών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.
         Εξασφάλιση ενός κατ’ ελάχιστου πλοίου ασφαλείας.
         Εξασφάλιση χρηματοδότησης των τριών γραμμών δημοσίου συμφέροντος και θεσμοθέτηση των επιτέλους με την απόδοση εκ των εσόδων εκμετάλλευσης των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων.
         Σύσταση  από την ΠΝΑ Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας λαϊκής βάσης με τη συμμετοχή ναυτιλιακών επιχειρήσεων ή ακόμα και την απόκτηση, κτήση  και δρομολόγηση ιδιόκτητου πλοίου.
         Επανασύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Μεταφορών .
         Επανακαθορισμός της διαδικασίας χωροθέτησης Τουριστικών Λιμένων.
         Αποδοχή και υλοποίηση των προτάσεων των νήσων Σίφνου, Σερίφου, Τήνου, Νάξου, Μήλου, Σύρου, Ίου, Κιμώλου, Ανάφης περί τροποποίησης / συμπλήρωσης των δρομολογίων ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, Πειραιά Κρήτης και Θεσσαλονίκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: