slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ,ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013στη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ , Η ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ¨ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ» ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΞΗ ΤΗΣ ΠΝΑ

Ή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ Η ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΝΑ. Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ…

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος και ο κος Παπαμανώλης Γιώργος εκπροσώπησαν τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ στην Οικονομική Επιτροπή που έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2013 και αφορούσε τον προϋπολογισμό της ΠΝΑ.

Εγκρίθηκε με ψήφους της πλειοψηφίας, που δέχθηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση γιατί συνεχίζεται η ύφεση, η παρακμή και η οπισθοδρόμηση των νησιών μας.

Ο περιφερειακός μας συνδυασμός μειοψήφησε στον προϋπολογισμό 2013 γιατί:
-Δεν κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των παραγωγικών επενδύσεων για  την  επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης, όπως επιβάλλεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών και - κυρίως -  την κοινή λογική.
-Η εισηγητική έκθεση δεν τεκμηριώνει ούτε στο ελάχιστο τα
προϋπολογιζόμενα έξοδα, κατά παράβαση των αρχών δημοσίου λογιστικού, καθιστώντας αδύνατο τον έλεγχο της συγκράτησης των δαπανών και της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων.
-Δεν συνοδεύεται από το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, το οποίο αποτελεί
στοιχείο τεκμηρίωσης των προϋπολογιζόμενων επενδύσεων.
-Ο προϋπολογισμός 2013 καταρτίστηκε χωρίς σύνδεση με τη Στρατηγική της ΠΝΑ, όπως αυτή έχει εγκριθεί και ισχύει. Η Εκτελεστική Επιτροπή κατά την κατάθεση προτάσεων για την κατάρτιση του προϋπολογισμού δεν έκανε καμία αναφορά στο Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΠΝΑ.
*Επικροτούμε τον δεδηλωμένο, από την Εκτελεστική Επιτροπή, κοινωνικό προσανατολισμό του προϋπολογισμού. Αμφισβητούμε, όμως, την ειλικρίνεια των προθέσεων και την αποτελεσματικότητα των επιλογών της Περιφερειακής Αρχής.
*Ξεκινάμε την τρίτη χρονιά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τα
προβλήματα του "Καλλικρατικού" μορφώματος συσσωρεύονται, αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία οικοδομήθηκε.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Χαράλαμπος Κόκκινος πρότεινε τον  κο Παπαμανώλη Γεώργιονα καταλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου της επιτροπής όπως είθισται για τη μειοψηφία και στις άλλες επιτροπές της ΠΝΑ. (ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ-ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) και με δεδομένο ότι η προεδρία ανήκει στην πλειοψηφία. Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία που έστειλε τη συναίνεση ..περίπατο. Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: