Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Περίφημα! Πληρώνουμε το ταξίδι του ζεύγους Τσίπρα στη Λ. Αμερική και φυσικά την ΕΡΤ που πήγε μαζί του... τι δεν καταλαβαίνεις;

Του Γιώργου Καισάριου

Για όποιον δεν το γνωρίζει, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πρόεδρος της επιτροπής Ελληνισμού της διασποράς της ελληνικής βουλής. Ως εκ τούτου, έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να ταξιδεύει για λογαριασμό θεμάτων του απόδημου ελληνισμού ανά τον κόσμο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν τον κάλεσε να πάει στην Αυστραλία το Εθνικό συμβούλιο Ελληνισμού Αυστραλίας, απάντησε ότι δεν μπορεί να ξοδέψει μερικές χιλιάδες ευρώ που απαιτεί το ταξίδι αυτό, την ώρα που υπάρχουν τόσες περικοπές στην Ελλάδα. Έτσι αρνήθηκε την πρόσκληση.
Στη συνέχεια όμως το συμβούλιο Ελληνισμού Αυστραλίας αποφάσισε να αναλάβει όλα τα έξοδα (μέχρι cent) και έτσι πήγε στην Αυστραλία για περίπου 10 μέρες, όπου είχε επαφές με δεκάδες ελληνικές οργανώσεις αποδήμου Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Σημειώστε παρακαλώ επίσης (όπως μου τόνισε), επειδή δεν πήγε σε επίσημο ταξίδι της βουλής, πήρε άδεια από την βουλή και δεν πληρώθηκε το όποιο ποσό του αναλογούσε αυτές τις 10 μέρες.

Ο κ. Τσίπρας αυτές τις μέρες κάνει ένα ανάλογο ταξίδι (12 ημερών), όπου επισκέπτεται τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν πάει σε αυτές τις χώρες σε επίσημη αποστολή της βουλής, θεωρώ δεδομένο ότι η βουλή δεν θα πληρώσει ούτε cent για αυτό το ταξίδι (σε διαφορετική περίπτωση είναι σκάνδαλο μέγα διαστάσεων).

Τα έξοδα, λογικά, για τον ίδιο, την σύζυγό του [ΣΣ. Καλά αυτή δεν έχει ένα μωρό που το θηλάζει; Το πήρε κι αυτό μαζί για να μη μείνει ατάιστο 2 βδομάδες ή ο δημόσιος θηλασμός πριν λίγες μέρες ήταν στα πλαίσια του τσίρκο...] καθώς και άλλα 4 στελέχη, τα έχει αναλάβει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αρά έως ένα βαθμό το πληρώνουμε εμείς αυτό το ταξίδι.

Στο ταξίδι όμως έχει πάει και ένα συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο όμως πληρώνουμε 100%. Άρα στο σύνολο, έμμεσα και άμεσα το κόστος αυτού του ταξιδιού το πληρώνουμε εμείς.

Το ερώτημα είναι, ποιος ο λόγος του ταξιδιού αυτού;

Κατά τον κ. Μπαλάφα του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός του ταξιδιού είναι να ενημερώσει ο κ. Τσίπρας τη Βραζιλία και την Αργεντινή για τις ελληνικές θέσεις, καθώς αυτές οι χώρες είναι αντίθετες προς την παροχή βοηθείας του ΔΝΤ προς την Ελλάδα!!!

Το πρόβλημα είναι όμως ότι και ο κ. Τσίπρας επίσης είναι αντίθετος προς τη βοήθεια και χρηματοδότηση που προσφέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα!!! Τι νόημα δηλαδή έχει ένα τέτοιο ταξίδι; Κάποιος δουλεύει κάποιον και οι κολοτούμπες θα πάνε σύννεφο προσεχώς, λέω εγώ (μακριά από εδώ).

Ο καλός μου φίλος εξ αποστάσεως (διότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά) και καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδης Χατζής (που σημειωτέων χωρίς να τον ξέρω προσωπικά, μου έδωσε μια πολύ τιμητική συστατική επιστολή προτροπής ψήφου προεκλογικά, διαβάστε εδώ), είχε ένα ενδιαφέρον σχόλιο χτες στο Facebook, σχετικά με το μήνυμα του Λούλα, πρόεδρου της Βραζιλίας, προς τον κ. Τσίπρα, όσον αφορά το πως θα βγει η Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.

Λούλα:

"Tο μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ΄ αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις. Εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι΄ αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία."

Τι άκουσε ο Τσίπρας:

"Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές."

Μάλλον η συζήτηση θα έγινε στα αγγλικά ... είπε ο φίλος μου ο κ. Αριστείδης Χατζής.

george.kesarios@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :