slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποχή Δικηγόρων Νάξου 5-9 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΝΑΞΟΣ 843 00

Τηλ. 22850-24187-fax 22850-25601

e-mail dsnax@dsnax.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην   έκτακτη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου 2012 αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την 5η έως και την 9η Νοεμβρίου 2012, επικυρώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που λήφθηκε την 2/11/2012.   

Το Δικηγορικό Σώμα, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα άμεσα προωθούμενα νομοθετικά μέτρα που αφορούν στην υποχρεωτική ένταξη όλων των Ταμείων Υγείας του Ε.Τ.Α.Α στον Ε.Ο.Π.Π.Υ. , παρά τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α αλλά και του Υπουργού Δικαιοσύνης,  στο δήθεν άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των Δικηγόρων, που οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια, στην κατάργηση της κλίμακας των ελαχίστων αμοιβών για τους Δικηγόρους που αμείβονται με πάγια αντιμισθία, στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα, και τα οποία απαξιώνουν την ιδιότητα και το ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην εφαρμογή του δικαιικού συστήματος για την  προστασία αλλά και την περιφρούρηση της ασφάλειας των συναλλαγών και των δικαιωμάτων του πολίτη. Καταλύουν κυριολεκτικά το Δικηγορικό λειτούργημα και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Δηλώνει επίσης ότι αρνείται να συναινέσει στο στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό  στην Ελλάδα το δήθεν άνοιγμα του Δικηγορικού επαγγέλματος,  με κύριο στόχο την αποφυγή των ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα το δικαιικό σύστημα.

Διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αντισταθεί με κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο στην αποτροπή της φαλκίδευσης των δικαιωμάτων των μελών του, η οποία επιχειρείται μέσω της προώθησης πρωτόγνωρων φορολογικών ρυθμίσεων που καταδυναστεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ισοπεδώνοντας τους κανόνες που επιβάλλουν την κατανομή των φορολογικών βαρών κατά τρόπο συνταγματικά επιτρεπτό, κοινωνικά δίκαιο και ανάλογο της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη.

Διακηρύσσει την πρόθεσή του να εναντιωθεί στην –κατά τις πληροφορίες- επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, που αναμένεται να προωθηθεί έπειτα από την μόλις προ ημερών πανηγυρική καταψήφισή της από τους Έλληνες Βουλευτές και επισημαίνει πως η ενέργειά του αυτή ισοδυναμεί με πλήρη ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών, της υγιούς δημοκρατικής έκφρασης των Βουλευτών και της αποδοχής του αποτελέσματος της ήδη διεξαχθείσας ψηφοφορίας, προς όφελος της εξυπηρέτησης ακατανόητων λογικών εξωθεσμικών παραγόντων  και της πρόθεσης μονομερούς επιβολής τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι τις ημέρες της αποχής, δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων, σε συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ μόνο για τις περιπτώσεις προθεσμίας, παραγραφής, αναστολής πλειστηριασμών, προσωρινών διαταγών, συμπλήρωσης ορίων προσωρινής κράτησης, κρατουμένων, και αντιρρήσεων (Διοικητικά).

Για τις ποινικές δε υποθέσεις, όπου συντρέχει περίπτωση παραγραφής αδικημάτων, πραχθέντων προ της 1/1/2007 σε α΄ βαθμό και προ της 1/1/2006 σε β΄βαθμό.     

                                                                                                                                                                                                                                                            Νάξος  5/11/2012

                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο Νάξου 

                                                            Η Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας

                                                                                 Μαρία  Π. Μάρκου   Γεώργιος Ε. Καραμανής

                                                                                                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια: