slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Αντωνάκη" δεν έχεις χιούμορ


Το μεγαλύτερο ελάττωμα του Αντώνη Σαμαρά, είναι αυτή η εκευριστική έλλειψη χιούμορ η οποία τον διακατέχει. Του δόθηκαν δεκάδες ευκαιρίες να γίνει "ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα" και τις κλώτσησε όλες.
Είχε την ευκαιρία να κάνει χιούμορ, όταν...
οι Ευρωπαίοι ηγέτες του ζητούσαν (περυσι) να βάλει ντε και καλά την υπογραφή του σε επιστολή υποταγής,με το πρόσχημα ότι ήταν μέλλων Πρωθυπουργός. Ήταν η απαρχή της πολιτικής του κατηφόρας, αφού από τότε έγινε ρεντίκολο στα μάτια πολλών Ελλήνων, που τους νοιάζουν μόνο οι εντυπώσεις. Ποιός νοιάζεται για το τι θα γινόταν αν δεν υπέγραφε; Αυτό που έμεινε είναι το τι έγινε αφού υπέγραψε. Πέρασε στην ιστορία σαν "κωλοτούμπας". 
Οι άνθρωποι θυμούνται και κρίνουν με βάση αυτά που έγιναν κι όχι με βάση αυτά που αποφεύχθηκαν !
Θα μπορούσε λοιπόν τότε, αν είχε χιούμορ να πεί στους Μερκελ, Σαρκοζί κ.λ.π. "δεν υπογράφω αν δεν υπογράψει ο Τσίπρας, τελεία και παύλα". Δεν θα είχε γέλιο;

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές. Όχι όμως από την κυβέρνηση, αλλά....από το λαό! Λέγοντας: «ο λαός να επιβάλει με τη δράση του την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Πίτσες μπλέ!
Το λέει εκ του ασφαλούς, επειδή ξέρει ότι η δράση του λαού, δεν φτάνει για να επιβάλλει εκλογές.
Το λέει εκ του ασφαλούς, λίγες μόνο ημέρες πριν την ψήφιση των μέτρων και αφού βεβαιώθηκε ότι αυτά θα ψηφιστούν ! Αρα, ο Σαμαράς (και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης) θα πιεί το πικρό ποτήρι που κάποιος έπρεπε να πιεί, θα εισπράξει κι άλλη φθορά, η κοινωνία και η οικονομία θα φτάσουν στον πάτο κι έτσι θα είναι πιό εύκολο για την επόμενη κυβέρνηση να κάνει κάτι ευχάριστο. Αν είσαι πολύ πεινασμένος οι μπάμιες σου μυρίζουν σαν φιλέτο.
Όταν αποκατασταθεί -μετά από αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού- η αξιοπιστία της χώρας, μηδενιστούν τα ελλείμματα και ανοίξουν οι αγορές, η διακυβέρνηση θα είναι ευκολότερη.

Ο κρυόκωλος Σαμαράς όμως, θα μπορούσε αν είχε χιούμορ, αντιλαμβανόμενος ότι όλοι κάνουν τα κοκόρια, επειδή ακριβώς είναι βέβαιοι ότι κάποιοι θα πάρουν την ιστορική ευθύνη να γίνουν δυσάρεστοι στον κόσμο που θα τους φτύνει και θα ψηφίσουν τα μέτρα, να βγεί αύριο και να πεί:
"το ξανασκέφτηκα, αυτά τα μέτρα καταστρέφουν την Ελλάδα, τα αποσύρω και δίνω τη σκυτάλη στον φίλο μου τον Αλέξη που είναι τεφαρίκι παλικάρι και θέλει εκλογές. Για να μη στεναχωρήσω τον ελληνικό λαό, που βιάζεται να δεί την άλλη λύση ".

Έτσι θα έκανε κάθε ηγέτης που έχει χιούμορ, κρυόκωλε "Αντωνάκη", λίγο πριν ψηφίσει τα μέτρα.

Πότε επιτέλους θα κάνεις μια ξαφνική κίνηση να γελάσει το χειλάκι μας;

http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_8351.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: