slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 18_10_2012.doc

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μεγάλη η συμμετοχή των εμπόρων στις κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα το σημερινό πανεμπορικό συλλαλητήριο μπροστά από τα γραφεία της....
ΕΣΕΕ».

Η ΕΣΕΕ εκφράζει την  ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την δυναμική συμμετοχή του ελληνικού εμπορίου στις κινητοποιήσεις της 18ης Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα την πραγματοποίηση του πρώτου πανεμπορικού συλλαλητηρίου, μπροστά από την ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα.

Το πανεμπορικό συλλαλητήριο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία αφού συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 έμποροι από το σύνολο της επικράτειας.  Το συγκεντρωμένο πλήθος χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, αφού πρώτα ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των χιλιάδων αυτόχειρων εμπόρων από την  αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα.
Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν οι κκ Ευθύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος ΣΑΤΑ, Μιχάλης Κιούσης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Γιώργος Ζωγράφος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος, και Θάνος Βασιλόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΙΥΕ. Επίσης, οι κκ Νικόλαος Τζίκας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ε.Σ Θεσσαλίας, Κωστής Χαντζαρίδης, Πρόεδρος Ε.Σ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Ζησιμάτος, Πρόεδρος Ε.Σ Πειραιά, Μανώλης Ψαρουδάκης, Πρόεδρος Ε.Σ Ρέθυμνου, Άννα Καυκά, Πρόεδρος Ε.Σ Γλυφάδας και ο Μάριος Σίμος Πρόεδρος Ε.Σ Περιστερίου.

Η ανταπόκριση των Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών όλης της χώρας στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή.  Η συμμετοχή των εμπόρων στο συλλαλητήριο αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλη την επικράτεια για το κλείσιμο των καταστημάτων πλησιάζουν ποσοστά καθολικής συμμετοχής.

Η ΕΣΕΕ συγχαίρει τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες της σε όλη τη χώρα για τους επιμέρους σχεδιασμούς της συμμετοχής τους και την οργάνωση των κινητοποιήσεών τους σε τοπικό επίπεδο. Η βοήθεια όλων υπήρξε ουσιαστική από την πρώτη κιόλας μέρα με την τοποθέτηση της αφίσας στις προθήκες των καταστημάτων και την συμμετοχή των εμπόρων τόσο στο πανεμπορικό συλλαλητήριο όσο και στις τοπικές κινητοποιήσεις.  

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας έδειξε για ακόμη μία φορά τον παλμό του και την έντονη αντίδρασή του σε μία οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και έχει φέρει την ελληνική αγορά σε πρωτοφανή δυσπραγία. Η ΕΣΕΕ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να διεκδικήσει τα αιτήματα του ελληνικού εμπορίου στην επόμενη κρίσιμη περίοδο, ξεκινώντας από τη σημερινή επιτυχή κινητοποίηση.
                                                                                Κώστας Στυλ. Παγώνης   

Δεν υπάρχουν σχόλια: